Til hovedinnhold

Google til krig mot patent-allianse

Søkegiganten tar til motmæle mot Apple og Microsoft.

Patentkrigen mellom aktørene i mobilbransjen vil tilsynelatende ingen ende ta. Da kanadiske Nortel Networks gikk overende for noen år siden, gikk flere store selskaper sammen om å kjøpe opp restene – en portefølje på i overkant av 6000 patenter.

Patentene eies i dag av selskapet Rockstar Consortium, som igjen er eid av Apple, Microsoft, Sony og BlackBerry, for å nevne noen. Nortel-boet ble snappet opp foran nesen på Google, som en tid senere kjøpte opp Motorola – et oppkjøp der mobilprodusentens 17 000 patenter be sett på som svært viktig.

Les også: Samsung og LG begraver stridsøksen

Varslet patentsøksmål

I oktober varslet Rockstar et søksmål mot noen av de største Android-produsentene, som Samsung, HTC og LG. Blant patentene som inngår i søksmålet er patenter som omhandler nettverksdeling over Wi-Fi, og meldings- og varslingsfunksjonalitet.

Nå varsler Google et motsøksmål mot Rockstar. Søkegiganten mener Android-plattformen er utsatt for en urettferdig kampanje fra Rockstar, og peker på at patentene kunne vært brukt mot nær sagt hvilken som helst mobilprodusent.

– Har ikke produkter, og benytter ikke patentene

– Rockstar lager ingen produkter, og benytter seg ikke av sine egne patenter. I stedet har selskapet en ingeniørstab som går andre produsenters suksessprodukter etter i sømmene, for å finne noe som Rockstar kan kreve lisenser for, hevder Google i sitt motsøksmål.

Google beskylder også Rockstar for å blande seg inn i søkegigantens forhold til bedriftspartnere.

Søksmålet ses på som et forsøk på å forsvare noen av de største Android-produsentene, inkludert Samsung og selskapene bak Googles Nexus-produkter.

Les også: – Microsoft tjener milliarder på Android

(Kilde: theverge.com)

annonse