Til hovedinnhold

Apple-gründer foreslår Android-iPhone

– Kunne spilt på to arenaer samtidig, sier Steve Wozniak i intervju.

Apple-gründer Steve Wozniac («Woz») er kjent for sine kontroversielle uttalelser rundt Apple. Woz, som av mange kalles «den personlige datamaskinens far», har uttalt til det amerikanske magasinet og nettstedet Wired at Apple bør prøve å satse på Android som et sekundært telefonmarked.

– Det er ingenting som hindrer Apple fra å satse på Android som et sekundært marked. Vi vil kunne konkurrere svært godt. Folk liker det luksuriøse utseendet og stylingen til våre produkter sammenliknet med Android-produktene. Vi kunne spilt på to arenaer på en gang, sa Woz til Wired.

Åpen for alle

Ettersom Android er basert på Apache Programvarelisens 2.0 er programvaren åpen for bruk av alle produsenter, også Apple. Selskapet kan også gjøre som Amazon og bygge et nytt utseende oppå Androids kildekode. «iAndroid» vil da kunne se helt annerledes ut enn Googles Android. Vil Apple derimot ha Gmail, Google Maps og de andre offisielle Google-applikasjonene må de få lisens fra Google.

Uansett hvor sinnsykt dette forslaget til Apple-gründeren høres ut, er kanskje ikke forslaget helt urealistisk. Apple lar deg i dag dual-boote Macbook til å starte både OS X og Windows ved hjelp av BootCamp, og det finnes utviklere som har laget dual-boot iPhone som kjører både iOS og Android, så teoretisk sett er dette fullt mulig.

Det er nok liten sannsynlighet for at Apple vil gjøre som Woz foreslår, og det er også viktig å huske på at Steve Wozniac ikke lenger jobber for Apple.

Les også: Steve Wozniak er skuffet over iPad Air

(Kilder: PocketNow, Wired)

Les også
Eksplosjon i iMessage-spam
Les også
Android vil bli mer kjent
Les også
Derfor må du oppdatere iPhone og iPad nå
Les også
– Sony skal produsere kameraet i neste iPhone
Les også
iPad utklasser konkurrentene i batteritest
Les også
Samsung tar innpå Apple i nettbrettmarkedet
Les også
Motorola-salg kan true Windows Phone
annonse