Til hovedinnhold

Googles nye spill forandrer virkeligheten

Noe slikt har du neppe sett før.

Niantic Labs / Google

Tenk om verden rundt deg egentlig var kulisser i et stort dataspill? Vel, det er noe sånt Google prøver å få til i sitt nye mobilspill Ingress. I spillet må du bevege deg rundt i den virkelige verden for å oppspore en mystisk energikilde, samle gjenstander og hacke portaler.

Spillet bruker såkalt augmented reality (utvidet virkelighet) for å få dataskapte objekter til å tilsynelatende dukke opp i virkeligheten. Levende bilder fra mobilens innebygde kamera mikses med spillgrafikk, og skaper et alternativt univers på mobilskjermen.

Virkelighetens World of Warcraft?

Du må samle poeng ved å gå ruter i den fysiske verden.Foto: Skjermdump, YouTube

For å gjøre det bra i Ingress må du dra på skattejakt i verden rundt deg. Spillerne må samle såkalt XM ("Exotic Matter") ved å gå spesielle ruter i den fysiske verden, akkurat som Pac-Man gjør i det klassiske spillet. Denne energien kan brukes til å åpne portalene, som skal plasseres på offentlige steder som biblioteker, museer og andre populære lokasjoner.

– Konseptet ligner World of Warcraft, hvor alle i verden spiller det samme spillet, sier John Hanke fra Google til AllThingsD.

Spillerne kan velge mellom to ulike lag: "The Enlightened", som søker makt, eller "The Resistance", som kjemper mot makthaverne. Alle som vil kan delta, men kampen om ressursene blir trolig tøffest i byene, hvor flest personer spiller.

Google håper at Ingress vil få folk til å bevege seg mer og å oppdage omgivelsene på en ny måte.

Bare for Android-mobiler

Spillet, som er utviklet av Niantic Labs, finnes foreløpig bare i en beta-utgave for Android-mobiler. Det er ennå ikke satt noen dato for når det blir tilgjengelig for alle.

Augmented reality brukes også i Googles nye databriller, Project Glass, som nå er under utprøving. Trolig vil vi kunne få Ingress og lignende spill rett i brilleglassene, når dette produktet omsider kommer på markedet. Da snakker vi for alvor om en utvidet virkelighet.

Les mer om augmented reality:

Her kan du se en video som viser hvordan spillet fungerer:

(Kilder: AllThingsID, ComON)

annonse