Nyhet

Mann lager utvidet virkelighet med anime-«kjæreste»

Nå kan han være sammen med sin piksel-frøken når han vil.

Vi har tidligere vist deg hvor utrolig framtiden din kan bli ved hjelp av bærbare skjermer og utvidet virkelighet. Her er enda et eksempel som føyer seg inn i rekken av hvilke muligheter som finnes med denne teknologien.

En anonym japansk mann som går under kallenavnet «alsionesvx» på YouTube har nemlig lagd sitt eget utvidet virkelighet-system. Takket være et Microsoft Kinect-aktig kamerasystem fra Asus og noen spesiallagde videobriller, kan mannen realisere sine drømmer om å tilbringe tid sammen med sin virtuelle kjæreste – Hatsune Miku.

Ingen hvem som helst

Hatsune Miku er ikke hvem som helst. «Hun» er et populært program med en «kvinnelig personlighet», som det står på Wikipedia, og hun er designet for å gjenskape menneskelige sangmønstre i sanntid. Hatsune Miku har fått en enorm tilhengerskare, og ett av medlemmene fra fanklubben har nå visket ut grensene mellom virkelighet og fantasi.

YouTube-brukeren alsionesvx har via kløkt og teknisk innsikt skapt et fungerende system med utvidet virkelighet, der han kan se Hatsune Miku gå sammen med ham i virkelighetens verden. Se videoen i bunnen av saken for å se hvordan stevnemøtet gikk.

Mange bruksområder

Selv om dette praktiske eksempelet kan oppfattes som eksentrisk og sært, er poenget hva man kan gjøre med en teknologi som utvidet virkelighet.

Du kan for eksempel bli med på spill ute i felten à la Geocaching, bare med «ekte» visuelle objekter, hindre, motstandere eller allierte.

Et annet eksempel utenfor lekens verden kan være bruk av databriller med utvidet virkelighet innen medisin. Vi har blant annet skrevet om et par briller som gjør deg til en proff lege ved hjelp av digitale markører på pasienten.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Digital Trends)

Se videoen nedenfor der vår japanske mann har romantiske eventyr med Hatsune Miku i en park:

Les også
Tamagotchi vender tilbake
Les også
Denne kontaktlinsen har skjerm
Les også
TV-titting gir TV-tvitring
Les også
Googles nye spill forandrer virkeligheten
Les også
T-skjorte lar en alien sprette ut av brystet ditt
Les også
Livescribe Echo: Penn med hukommelse og apps
Les også
Denne søppelbøtta fanger avfallet for deg
Les også
Telenors kundeservice i hardt vær
Les også
Tester tankeleser
Les også
Nytt flaggskip fra LG til høsten?
Les også
Olympus viser egne databriller
Les også
Leap får Kinect til å se amatørmessig ut
Les også
Se hvordan Googles databriller virker
Les også
Er dette fremtidens dataskjerm?
Les også
Disse brillene gjør deg til en proff lege
Les også
Så utrolig blir din framtid
Les også
Dette er augmented reality
annonse