Til hovedinnhold

– Android vinner mobilkrigen mot Apple

Googles styreformann Eric Schmidt sammenligner Android med Microsofts raske fremgang i PC-markedet på 90-tallet.

[Mobilen.no]: Googles Android øker ledelsen over Apple i programvaremarkedet for mobiltelefoner med en fart som kan sammenlignes med Microsofts vekst innenfor PC-programvare på 90-tallet, hevdet Googles styreformann Eric Schmidt i et intervju med Bloomberg.

Styreformann Eric Schmidt i Google.

Schmidt sa i intervjuet at den voldsomme veksten i etterspørselen etter Android-baserte smartmobiler bidrar til at Google øker sine markedsandeler på bekostning av andre programvareleverandører.

Kraftig vekst

Ifølge analyseselskapet IDC hadde Android i tredje kvartal en markedsandel på 75 prosent, en økning fra 57,5 prosent sammenlignet med for ett år siden. iOS hadde en markedsandel på 14,9 prosent i tredje kvartal i år, mot 13,8 prosent for ett år siden.

Mer enn 1,3 millioner Android-enheter blir aktivert hver dag, ifølge Schmidt.

– Dette er en enorm plattformendring, dette er på nivå med hva vi så for 20 år siden – Microsoft mot Apple. Vi vinner den krigen ganske klart nå, sa Schmidt.

Ved å gi bort Android gratis gir Google bort deler av sin fortjeneste til maskinvareprodusenter som for eksempel Samsung. Dette er noe Schmidt er villig til å gjøre fordi det gir økt etterspørsel etter annonser og andre internett-baserte tjenester som Google tjener på på lenger sikt.

– Kjernestrategien er å gjøre hele kaken større, sa Schmidt.

Les også: Test: iPhone 5

annonse