Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Call of Duty: Black Ops Declassified

Gjør ingenting riktig

Det blir ikke stort verre enn dette.

[Gamer.no]: Krig er underholdning er det glade budskap Activision misjonerer hvert eneste år: Skyting og dreping er morsomt. Og sannelig nok, den årlige iterasjonen av Call of Duty-spill troner høyere og høyere på salgstoppene hver høst. Årets utgave, Black Ops II, gjør det som forventet svært godt. Det mange derimot ser ut til å ha glemt er at det i skyggen av storebror på de største konsollene også ble lansert et helt eget Call of Duty til PlayStation Vita.

Call of Duty: Black Ops Declassified er navnet, og skal man tro ryktene er dette den samme, gode Call of Duty-følelsen i lommeformat. Aldri har uttrykket «Du skal ikke tro alt du hører» kommet mer til sin rett.

Skyt russere som aldri før i russernes russiske hjemland: Russland!

Tittelen er noe obskur, men Black Ops Declassified handler kort og godt om en rekke lugubre militæroperasjoner fra den kalde krigen, som nå graves fram i lyset. De ti oppdragene lar spilleren ta kontroll over Alex Mason og Frank Woods fra det originale Black Ops når de begir seg ut på en rekke hysj-hysj-operasjoner i det som antagelig skal være russiske atomsprengnings- og vietnamesiske atomforskningsbaser.

Når jeg sier ti oppdrag, mener jeg egentlig ti ulike blinkskytingsekvenser, som riktignok inneholder noen bevegelige mål og litt løping, men aldri varer mer enn ti minutter hver. Dette kan jeg si med sikkerhet for spillet viser faktisk tiden du bruker på hvert eneste oppdrag til enhver tid. Om dette er utviklernes særegne måte å latterliggjøre spillere som innser hvor lite substans Declassifieds enspillerdel egentlig har er ikke godt å vite, men det føles i hvert fall slik.

Utilfredsstillende

Skyt og vær glad - hver eneste dag.

Spillets skrøpelige handling kan på ingen måte forsvares, men hadde Declassified tilbudt velpolerte spillelementer kunne det kanskje til en viss grad blitt oversett. Dette er dessverre ikke tilfelle, og det er skuffende å se hvordan utviklerne har kludret til den flytende og lettfattelige spillbarheten fra tidligere Call of Duty-spill.

Komprimeringen til et håndholdt format har åpenbart tatt på, for hverken sikting eller skyting føles naturlig her. En elendig våpenfølelse og enda svakere lydeffekter gjør hvert skudd man avfyrer om til en kakofoni av utilfredsstillende design og mangel på mestring.

Spillets kunstige intelligens sender fiender løpende mot deg som ravende vandøde, og ofte står de bare stille rett foran munningen på pumpehagla di — de tar i hvert fall aldri dekning.

Dette blir fort kjedelig, men når spillet ikke bruker sjekkpunkter, og i stedet starter oppdraget ditt helt fra starten av hver bidige gang man dør, ser man seg nødt til å spille på denne måten.

Verre og verre

Kuleregn og puddersnø med opptil syv andre spillere.

En skulle tro at Black Ops Declassified ville gjøre det bedre når man forlot kunstig intelligens i enspillerdelen og «Hostiles»-modusen, men spillets flerspillerdel er ikke mye bedre enn sine avkoblede motparter. Dette er forutsatt at man i det hele tatt får koblet til spillets servere.

Dette er egentlig ikke noe å gråte over, for selv om flerspillerdelen gjør litt færre ting feil, varer moroa i maks en halvtime. Deretter blir man fort lei av de samme feilene og manglene gang på gang.

Konklusjon

Mye kan sies om Black Ops Declassified, og dette er et aldri så lite paradoks med tanke på spillets mangel på nevneverdige elementer og innhold. Spillet føles som et hastverksprodukt, og i sin nåværende tilstand er det nærmest ingenting som fenger ved de ti meningsløse enspilleroppdragene, den langdrøye overlevelsesmodusen eller den uferdige flerspillerdelen.

Det blir feil å si at ting ser bedre ut når man først kommer seg på nett, men inkluderingen av «Create-a-class» er i hvert fall positiv, og man kan ha det tilnærmet morsomt i en hel halvtime før ting stagnerer og spillets feil og mangler kryper innpå deg her også.

Call of Duty på PlayStation Vita gjør egentlig ingenting riktig, og det er svært vanskelig å se noen som helst grunn til å kjøpe den nedgraderte versjonen av Activisions mastodont. Et sted går grensen, og grensen går ved Black Ops Declassified — jeg vil råde deg til å ikke krysse den.

Dom Vita: 2/10 SVÆRT DÅRLIG

Call of Duty: Black Ops Declassified er i salg eksklusivt for PlayStation Vita (testet).

annonse