Til hovedinnhold

Dette er årets desember-mobiler

Spesialmobiler fra LG og Doro får nesten all oppmerksomhet.

iStockphoto/montasje Finn Jarle Kvalheim

[Amobil.no]: De fleste mobilprodusentene styrer unna desember når de velger en måned å starte salget av nye modeller. I stedet kommer de i oktober og november, eller holdes igjen til januar.

Det er definitivt tilfellet i år også.

Ingen nye mobiler fra Nokia, HTC, Sony eller Huawei dukker opp i desember. Samsung melder at deres Ativ S ble litt forsinket i november, og dermed kommer i salg for fullt i desember, men denne mobilen omtalte vi i artikkelen om november-mobilene. Det samme gjelder ZTE-mobilen Grand Intel, som først kommer i butikk i starten av desember.

Av nye desember-mobiler gjenstår dermed en mobiltelefon som Google har bestilt, en smartmobil for eldre, samt en rimelig telefon som kun selges på Coop.

Les også: Slik ser din neste smartmobil ut

LG

LG Nexus 4 (Google)

Smartmobilen som mange venter på i desember er LG Nexus 4. LG har produsert den for Google, og dette skal være en "referansetelefon" for Android 4.2 Jelly Bean. Dette er for øvrig en spesialutgave av den kommende LG-toppmodellen LG Optimus G, som markedsføres under Nexus-navnet til Google.

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

True HD IPS Plus-skjermen er på 4,7 tommer (1280 x 720 piksler), med ripebeskyttende Gorilla Glass 2-teknologi. LG Nexus 4 har dessuten en prosessor med fire Krait-kjerner som er klokket til 1,5 GHz. Det skal bety at den er det aller kraftigste som finnes på markedet for øyeblikket.

Mobilen har støtte for trådløs lading. Kameraet tar bilder med 8 megapikslers oppløsning, samt 360 graders panoramabilder. Nexus 4 har også støtte for den trådløse teknologien NFC. Prisen på Nexus 4 vil ligge på rundt 4000 kroner uten abonnement.

Prissøk: Finn beste pris på LG Nexus 4

Les mer: Sniktitt på LG Nexus 4 (Google)

Doro

Doro PhoneEasy 740

Android for eldre? Ja, sier Doro, og ruller ut sin PhoneEasy 740 på det norske markedet i desember. Riktignok er det snakk om en litt forenklet utgave av Android, som er ment å gjøre det enklere for eksisterende Doro-brukere å ta steget over i smartmobilverdenen. På en måte. Dette er fortsatt en enkel mobil, som Doro er kjent for, men nå får du blant annet tilgang til apper og både fysisk- og touch-tastattur. Vanskelighetsgraden på brukermenyene kan tilpasses etter ønske.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

TFT-skjermen på 3,2 tommer har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Operativsystemet er Android 2.3 med "Doro Experience"-menyer. 5-megapikselkameraet bør være hakket hvassere enn det du finner på dagens Doro-modeller.

Prissøk: Finn beste pris på Doro PhoneEasy 740

Les mer: Verdens første Android-mobil for eldre

ZTE

ZTE KIS II

Denne mobilen har vi egentlig hørt veldig lite om, men ZTE sier til oss at KIS II i første omgang vil bli solgt eksklusivt via Coops butikker i Norge. Dette skal være en relativt rimelig smartmobil med Android 4.0 Ice Cream Sandwich og en 3,5-tommers skjerm. Prosessoren til Kis II er på 1 GHz.

Prisen på ZTE Kis II er 990 kroner uten abonnement hos blant annet Coop Obs!

Les også: Her er de perfekte mobilene å gi til jul

annonse