Til hovedinnhold

35 gode spill for håndholdte konsoller

Disse titlene er fine julegaver.

Side 1

[Gamer.no]: Når du er på utkikk etter et nytt spill til sønnen, nevøen eller faren i huset, er det ikke alltid lett å vite hvor du skal begynne. Du vet han liker bilspill, skytespill eller gode historier, men blir ikke veldig klok av å kikke på spillesken. Du vet heller ikke hvilke spill som er morsomme, og hvilke man bør styre unna.

Derfor har vi nå satt opp forslag til julegaver innenfor åtte kategorier. Vi har i de fleste tilfeller gått utenom en ren sjangerinndeling, og fokuserer i stedet på hvilke opplevelser man er ute etter å gi bort. Her finner du gode tips til spill for den som søker spenning, eventyr, konkurranse eller rett og slett vil ha et spill som hele familien kan kose seg med i romjula.

Klikk deg rett til anbefalingene for den spillopplevelsen du er ute etter:

I denne artikkelen fokuserer vi kun på spill til håndholdte konsoller. Vi har en egen artikkel suverene PC-spill og en annen der vi kun ser på supre konsollspill du kan gi bort til jul.

Til de fartsglade

Her er spillene som stort sett har fokuset rettet ett sted: Gi spilleren fartsfølelse ulikt noe annet. Disse spillene tilbyr suggerende opplevelser, enten man liker realistiske spill eller uformell moro fra begynnelse til slutt. Vi har funnet frem fire knallgode bilspill og et raskt plattformspill som bør dekke dette behovet.

WipEout 2048

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: Vita

Den heftige WipEout-serien har fulgt PlayStation-formatet så lenge det har eksistert, og gitt oss mange doser god, futuristisk racing opp gjennom årene. WipEout 2048 er et av spillene som skal demonstrere Vita-konsollens avanserte maskinvare, med lekker grafikk og lyd og superrask sveveracing i god, gammel stil. Vi får lite nytt denne gangen, men Studio Liverpools svanesang er likevel et godt spill.

Les Gamer.nos anmeldelse av WipEout 2028
Finn beste pris på WipEout 2028 i nettbutikkene.

Mario Kart 7

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS

Den italienske rørleggeren alle later til å elske er en aktiv skrue med mange jern i ilden. Når han ikke redder prinsesser og hopper på skilpadder liker han for eksempel å utfordre alle sine fargerike venner og fiender i gokart-racing. Mario Kart 7 byr på fargerik arkaderacing i akkurat samme stil som før, og det er fortsatt en svært vanedannende affære.

Les vår anmeldelse av Mario Kart 7
Finn beste pris på Mario Kart 7 i nettbutikkene.

Need for Speed: Most Wanted

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: Vita

I Need for Speed-seriens ferskeste tilskudd slippes du løs i en enorm by, hvor du oppfordres til å drive uhemmet fartsgalskap utenfor veitrafikklovens yttergrenser. Og om du trenger et ekstra intensiv til å få opp dampen kan du bare titte i bakspeilet, for der er politiet med blålys og sirener. Spillet kommer fra Burnout-skaperen Criterion, og det merkes.

Les vår anmeldelse av Need for Speed: Most Wanted
Finn beste pris på Need for Speed: Most Wanted i nettbutikkene.

Motorstorm RC

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: Vita (kun digitalt)

Gjørmeraceren Motorstorm har fått en lillebror i år. I Motorstorm RC byttes offroadkjøretøyene ut med radiokontrollerte biler, men om du dermed antar det går langsomt må du tro om igjen. Her serveres rask og skitten racing i varierte og fargerike miljøer, og når du kjøper spillet via PlayStation Network, får du automatisk tilgang på PlayStation 3-versjonen.

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS og Vita

Det første Sonic & All-Stars Racing-spillet var en solid Mario Kart-klone med verdens raskeste pinnsvin og vennene hans. Transformed bygger videre på det vellykkede fundamentet, men denne gangen får du tilgang på kjøretøyer som kan forvandles underveis i løpet. Dermed får du go-kart, båt og fly i ett — ikke dårlig. Du får selvsagt også massevis av tegnefilmvåpen å leke deg med.

Bli vår fan på Facebook!

Finn beste pris i nettbutikkene: Vita, 3DS.

Bli med videre til neste side, der anbefaler vi spill for konkurransemennesket og de som søker litt adrenalin i hverdagen.

Side 2

På denne siden ser vi nærmere på spill for den som søker litt ekstra fart og spenning, eller som alltid ser på livet som en konkurranse.

Naviger deg raskt andre kategorier i denne saken via punktlisten under:

Til den adrenalinsøkende

Dette er spillene for de som vil kjenne blodet pumpe, og som trives best når det er eksplosjoner og fiender på alle kanter. Disse spillene stopper aldri opp, og gir deg alltid nye, spennende utfordringer rundt hvert hjørne.

Kid Icarus: Uprising

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: 3DS

Nintendos englegutt har endelig fått sitt eget spill for første gang på 21 år. Medusa og hennes hær fra underverdenen har vendt tilbake og Pit må stoppe dem. Gjennom 25 fartsfylte brett med morsomme fiender og varierte sjefskamper, kontrollerer man den lille engelen som ikke kan fly. Grafikkmessig er dette et av de peneste spillene å oppdrive på en 3DS.

Les Gamer.nos anmeldelse av Kid Icarus: Uprising
Finn beste pris på Kid Icarus: Uprising i nettbutikkene.

Assassins Creed III: Liberation

Aldersmerking: 18 år
Tilgjengelig på: Vita

For første gang kontrollerer man en kvinnelig figur i Assassins Creed. Liberation foregår på samme tidspunkt som storebroren på konsoll, men i en annen by. Dette er det beste spillet fra Assassins Creed-universet du kan ta med deg i lomma. Spillet ligner på konsollversjonen i presentasjon, men bruken av den trykkfølsomme skjermen setter sitt eget preg på det.

Les Gamer.nos anmeldelse av Assassins Creed III: Liberation
Finn beste pris på Assassins Creed III: Liberation i nettbutikkene.

Gravity Rush

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Vita

Gravity Rush er et meget kreativt spill som lar deg kontrollere tyngdekraften med et trykk på en knapp. Denne manipuleringen av tyngdekraften brukes til det meste, fra reising til slåssing, og man kan når som helst bestemme i hvilken retning tyngdekraften skal trekke. Den fargesprakende og tegneserieaktige grafikken bidrar til å gjøre dette til en innovativ spillopplevelse.

Finn beste pris på Gravity Rush i nettbutikkene.

Resistance: Burning Skies

Aldersmerking: 16 år
Tilgjengelig på: Vita

Dette spillet er Sonys andre forsøk på å konvertere den populære serien til en håndholdt maskin. I motsetning til det første håndholdte Resistance-spillet er Burning Skies i første person, og med to styrespaker ligger det bedre til rette for et skytespill på Vitaen.

Finn beste pris på Resistance: Burning Skies i nettbutikkene.

The Amazing Spider-man

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: 3DS, DS

I forbindelse med superheltens nyeste film dukket det også opp spill. Man har ikke like stor frihet til å bevege seg hvor man vil som i andre Spider-man-spill. Men friheten dukker opp i hvordan man håndterer ulike situasjoner. Rett inn og gi skurkene juling, eller snike seg inn og surre dem inn i spindelvev en etter en uten av kompisene skjønner hva som skjer?

Les Gamer.nos anmeldelse av The Amazing Spider-man
Finn beste pris i nettbutikkene: 3DS, DS.

Til konkurransemennesket

Noen elsker å til en hver tid bli utfordret av likesinnede. Det er ikke godt nok å slå spillet, man må slå kompisen sin, vennegjengen eller alle på jobben. Disse spillene legger opp til konkurranse fra første minutt, og ofte er det vanskelig å gi seg før man er nummer én på rangeringslistene.

Street Fighter X Tekken

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Vita

Kamphanene fra de to populære seriene møtes til dyst, denne gangen på Street Fighters premisser. Spillet bruker samme teknologi som Street Fighter VI, og gir en konkurransebasert opplevelse enten i samarbeid eller mot hverandre. Spillet har hele 55 spillbare figurer fra de to universene et vel av innhold og en rekke eksklusive funksjoner for Vita-utgaven, som kan nytes når som helst, hvor som helst.

Finn beste pris på Street Fighter X Tekken i nettbutikkene.

Super Crate Box

Aldersmerking: Ikke vurdert
Tilgjengelig på: Vita (digitalt)

Super Crate Box er et arkadespill der du styrer en liten fyr, hvis eneste mål er å samle så mange kasser som mulig — samtidig som du forsvarer deg mot en endeløs rekke med fiender som helst ønsker deg død. For hver kasse du plukker opp får du et helt nytt våpen, som regel et kraftigere. Det betyr at spillet forandres seg hele tiden, og du må til en hver tid tilpasse deg. Det hele presenteres med stilsikkert 8-bits-inspirert grafikk.

Super Crate Box selges kun digitalt gjennom PlayStation Network.

PlayStation All-Stars Battle Royale

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Vita

I dette underholdende slåssespillet får du kjempe med og mot en rekke velkjente spillikoner som Kratos, Big Daddy, Nathan Drake og Sly Cooper, i et spill som har mye til felles med den populære Smash Bros.-serien til Nintendo. Kampsystemet er smart og intuitivt, og alle figurer har sine særegne angrep og bevegelsesmønstre. Spillet gjør seg absolutt best når man spiller mot venner.

Les vår anmeldelse av PlayStation All-Stars Battle Royale
Finn beste pris på PlayStation All-Stars Battle Royale i nettbutikkene.

Pokémon Black/White 2

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: DS

Hovedmålet i Pokémon Black/White Version 2 er å danke ut åtte gymlærere. Utfordringene står i kø på din vei dit, og du møter stadig noe nytt som utfordrer deg til å legge langsiktige planer for hvilke pokémons du kan ha med deg. Godt strategisk arbeid og smart utvikling av samlingen er viktig, spesielt for kamper der du møter to eller tre andre motstandere samtidig. Kampsystemet er solid, kjapt og effektivt.

Les Gamer.nos anmeldelse av Pokémon Black Version 2
Finn beste pris i nettbutikkene: White Version 2, Black Version 2.

Super Street Fighter IV 3D Edition

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: 3DS

Dette er en ny versjon av det klassiske slåssespillet, denne gangen med fokus på full 3D. Her får vi et godt balansert spill, hvor det kun er dine egne kampferdigheter som avgjør hvor langt du kommer og hvor morsomt du får det. Spillet har en rekke moduser, både for de som vil trene alene, utfordre en venn eller teste seg mot tilfeldig menneskelig motstand. I tillegg skilter spillet med lekker grafikk.

Les vår anmeldelse av Super Street Fighter IV 3D Edition
Finn beste pris på Super Street Fighter IV 3D Edition i nettbutikkene.

Følg med videre på neste side, der anbefaler vi spill for taktikeren og smartingen.

Side 3

La oss se nærmere på spill for de mest taktiske eller de som alltid sitter med Rubiks kube eller andre hjernetrimmere i hånda.

Naviger deg raskt andre kategorier i denne saken via punktlisten under:

For taktikeren

Har du en skikkelig strateg i huset, hvor ingenting skjer uten at det er godt planlagt? Da er disse spillene midt i blinken. Her må man være taktisk bevisst hele veien for å lykkes, og dersom man gjør det kommer belønningene gjerne på løpende bånd.

Pokémon Conquest

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: 3DS

Lommemonstrene inntar strategiverdenen i Pokémon Conquest. I det mystiske landet Ransei skal man samle alle rikene under ett banner og vekke til live den legendariske Pokémonen Arceus. Det hele minner om en slags avansert sjakk, der hver Pokémon har egne egenskaper og bevegelsesmuligheter. Her får man bryne seg på timevis med utfordrende strategikamper.

Les Gamer.nos anmeldelse av Pokémon Conquest
Finn beste pris på Pokémon Conquest i nettbutikkene.

Plants vs. Zombies

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: DS, Vita (digitalt)

Dersom man enda ikke har banket zombier av ymse slag med et eklektisk planteliv i en av de andre 10-12 utgavene av Plants vs. Zombies, kan Vita-versjonen være en fin start. Målet er å forsvare seg mot en drøss med zombier som strømmer mot huset. Til dette brukes planter som skyter, knebler og kvitter seg meg zombier på effektivt vis.

Les Gamer.nos anmeldelse av Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies for PlayStation Vita må kjøpes digitalt.

Anno: Create a New World

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: DS

I Anno: Create a New World skal man bygge en koloni, fikse det slik at kolonien har nok av ressurser. Etter hvert utvides området, og kolonien stiger i dannelsesnivå. Du kan også følge en liten historie om to kongssønner som skal gjøre faren til lags ved å sanke inn nok ressurser til å klare seg før krig bryter ut for fullt.

Finn beste pris på Anno: Create a New World i nettbutikkene.

Final Fantasy IV: The Complete Collection

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: PSP (digitalt)

Den komplette utgaven av det østlige rollespillet Final Fantasy IV finner man kun på PlayStation Portable. Spillpakken inneholder en todimensjonal oppusset utgave av det opprinnelige spillet, samt en utgave av Nintendo Wii-utvidelsen The After Years. I tillegg har utvikleren skrevet et mellomscenario som binder sammen de to rollespillene.

Les Gamer.nos anmeldelse av Final Fantasy IV: The Complete Collection
Final Fantasy IV: The Complete Collection kan kjøpes digitalt på PlayStation Store.

Golden Sun: Dark Dawn

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: DS

Det tredje spillet i Golden Sun-serien tar opp tråden 30 år etter begivenhetene i de to Game Boy Advance-spillene. Dette er et østlig rollespill av den gamle skolen, med turbaserte kamper, en magisk verden å utforske, og intriger å løse. Djinn-systemet er noe av det som skiller spillet fra massen — et system der spilleren kan samle og bruke elementfigurer.

Finn beste pris på Golden Sun: Dark Dawn i nettbutikkene.

Til smartingen

Spillene i denne kategorien er laget for å trimme de små grå. Her får man bryne seg på en rekke forskjellige utfordringer i form av gåter, puslespill og logiske nøtter. Noen kan sikkert være frustrerende for mange, men ikke for smartingen i huset. Han tar utfordringene på strak arm.

Lumines: Electronic Symphony

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: Vita

I musikkspillet Lumines: Electronic Symphoni må man plassere ut brikker på et brett slik at farger skaper nye firkanter. Samtidig går det en vertikal linje over brettet som fjerner fargeblokkene. Tidspresset øker, og det blir vanskeligere og vanskeligere. Her får man bryne seg på krevende pusling mens man nyter god musikk.

Finn beste pris på Lumines: Electronic Symphony i nettbutikkene.

Professor Layton and the Miracle Mask

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS

Professor Layton tar sine første 3D-skritt på Nintendos nyeste håndholdte. Her får vi servert en saftig historie om en mystisk maskert herremann, mens utallige hjernetrim-gåter må løses for å komme til bunn av de merkverdige mysteriene. Sammen med en god presentasjon er det i tillegg, et par-tre tankekrevende minispill å prøve her.

Les Gamer.nos anmeldelse av Professor Layton and the Miracle Mask
Finn beste pris på Professor Layton and the Miracle Mask i nettbutikkene.

Fallblox

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: 3DS

I denne oppfølgeren til Pushmo skal man redde fugler ved å dra blokker i ulike retninger. Man må dytte rundt på disse blokkstrukturene slik at hovedpersonen Mallo kan ha en klar bane opp til de innestengte fuglene. En hel drøss med brett venter, og det er også mulig å dele egenlagde brett på nett.

Fallblox kan kun kjøpes gjennom Nintendo eShop.

Escape Plan

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Vita

I Escape Plan følger vi Lil og Laard som prøver å rømme fra et fengsel. Spilleren styrer begge figurene gjennom en rekke av utspekulerte hemmeligheter. Man må tegne ruter for figurene, og fjerne unna hindre. Det er en rekke måter å komme seg gjennom brettene på, blant annet er det noen brett der figurene må fly gjennom rommet.

Les vår anmeldelse av Escape Plan
Finn beste pris på Escape Plan i nettbutikkene.

Zero Escape: Virtue's Last Reward

Aldersmerking: Ikke vurdert
Tilgjengelig på: 3DS og Vita

I dette historiedrevne spillet, som er oppfølgeren til den visuelle novellen 999, skal man interagere med omgivelsene for å rømme fra rom. I tillegg er det deler av spillet der man skal gjøre val som kan påvirke historiens gang. Spillet har en heller kompleks mekanisme der man kan velge å samarbeide med andre figurer, eller forråde dem.

Finn beste pris i nettbutikkene: 3DS, Vita.

Følg med videre til siste side, hvor vi tar for oss spill for den eventyrlystne og spill som passer for hele familien.

Side 4

Vi avslutter med spill for de som søker et spennende eventyr og spill som passer for hele familien.

Naviger deg raskt andre kategorier i denne saken via punktlisten under:

For de eventyrlystne

Disse spillene er laget for å gi spilleren en mulighet til å oppleve et eventyr helt utenom det vanlige. Noen handler om å utforske en vakker fantasiverden, andre gir deg en storslått og gripende historie, mens andre lar deg skape en spillfigur som stadig blir sterkere etterhvert som utfordringene blir større.

New Little King’s Story

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: Vita

Som en fjorten år gammel guttekonge må du redde landets kidnappede prinsesser, og samtidig bygge opp monarkiet fra bunnen av. Man må lete etter skatter, rekruttere undersåtter som man kan ta med seg på tur og ikke minst bygge broer til fjerne land for å stadig gjøre kongeriket større, og det er en konstant følelses av progresjon som preger spillet.

Les Gamer.nos anmeldelse av New Little King’s Story
Finn beste pris på New Little King's Story i nettbutikkene.

Uncharted: Golden Abyss

Aldersmerking: 16 år
Tilgjengelig på: Vita

I sitt første eventyr på en håndholdt konsoll legger Nathan Drake ut på eventyr i jungelen, hvor han skyter skurker, utforsker gamle ruiner og slenger med leppa i kjent stil. Uncharted på Vita utnytter i tillegg noen av de viktigste funksjonene Sonys bærbare har å by på, så vel som det rammeverket Naugty Dog har lagt ned på PlayStation 3.

Les vår anmeldelse av Uncharted: Golden Abyss
Finn beste pris på Uncharted: Golden Abyss i nettbutikkene.

LittleBigPlanet

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: Vita

Sackboy og vennene hans vender tilbake, og denne gangen er det lommeformatet og Sonys nyeste håndholdte som skal inntas. Den bærbare utgaven av Media Molecules idéfabrikk er ingen lettvekter og spillet tilbyr et flust med ferdigelagde plattformnivåer, så vel som nærmest uendelige muligheter for spillere til å lage og spille gjennom sine egne og andres kreasjoner på farten.

Les mer om LittleBigPlanet
Finn beste pris på LittleBigPlanet i nettbutikkene.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Aldersmerking: 12 år
Tilgjengelig på: 3DS

I det syvende Kingdom Hearts-spillet tar man kontroll over både Sora og Riku, når det to heltene må vise seg verdige tittelen som ekte Keyblade-mestere. Dette gjør man ved å besøke en rekke Disney-inspirerte verdener hvor man ved å ta i bruk rollespillelementer, et nyutviklet bevegelsesmønster og drømme-aktige medhjelpere må overvinne mørket en gang for alle.

Les Gamer.nos anmeldelse av Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
Finn beste pris på Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance i nettbutikkene.

Resident Evil: Revelations

Den iboende ondskapen vender tilbake når verden atter en gang er i fare, og det opp til Resident Evil-veteranen Jill Valentine og hennes nye partner å redde dagen. Dette er et actionspill med solide innslag av skrekk, monstre og andre uhyggeligheter. Midt oppi alt dette tar spillet i bruk en spennende fortellerteknikk, stadig kraftigere skytevåpen og mye klaustrofobi ombord på det forliste skipet.

Les vår anmeldelse av Resident Evil: Revelations
Finn beste pris på Resident Evil: Revelations i nettbutikkene.

For hele familien

Ikke alle spill egner seg for både minstemann, ungdommen og mamma i huset. I denne kategorien gir vi noen gode tips til spill alle i familien kan hygge seg med — helst samtidig. Dette er svært sosiale spill, som er trygge kjøp for barn i alle aldre.

Epic Mickey: Power of Illusion

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: 3DS

Mikke Mus er på farten igjen, og denne høsten har han lagt ut på to svært forskjellige episke eventyr. Dette spillet til Nintendo 3DS bringer sammen en rekke kjent og kjære Disney-figurer, og når den berømte musen reiser gjennom fargerike omgivelser hentet fra noen av Disneys beste filmer er det opp til spilleren å tegne på berøringsskjermen og redde dagen.

Les Gamer.nos anmeldelse av Epic Mickey: Power of Ilusion
Finn beste pris på Epic Mickey: Power of Illusion i nettbutikkene.

Sound Shapes

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: Vita

I dette rytmebaserte plattformspillet skal man styre en liten kule rundt om på en rekke ulike baner hvor man må unngå røde farer og samtidig samle så mange noter som mulig. Man får en rekke enkle mekanikker til rådighet, og det er først og fremst musikken, delt opp i ulike album, som bestemmer takten og lar deg leke med spillets mange ulike komponenter.

Les Gamer.nos anmeldelse av Sound Shapes
Finn beste pris på Sound Shapes i nettbutikkene.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Aldersmerking: 7 år
Tilgjengelig på: DS

I Links andre eventyr på Nintendo DS legger han båten på hylla til fordel for livet som lokfører. Spilleren vil måtte styre et magisk lokomotiv omkring i denne utgaven av Hyrule hvor en rekke ulike folkeslag, templer og gåter venter rundt hver eneste sving. Samtidig får man også med seg prinsesse Zelda ut på tur, og dette legger opp til en rekke spennende samarbeidsmuligheter.

Les Gamer.nos anmeldelse av The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Finn beste pris på The Legend of Zelda: Spirit Tracks i nettbutikkene.

New Super Mario Bros. 2

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: 3DS

I Marios siste eventyr på 3DS-maskinen er det gull som gjelder. Gullmynter, gullfiender, gullbaner — alt dreier seg om gull, men det er også viktig å påpeke at plattformsekvensene er like velutviklede og presise som alltid. Spillet har også flust av hemmeligheter å utforske, og det er like morsomt hver gang man finner noe nytt i mylderet av gull og sopper.

Les vår anmeldelse av New Super Mario Bros. 2
Finn beste pris på New Super Mario Bros. 2 i nettbutikkene.

Kirby Mass Attack

Aldersmerking: 3 år
Tilgjengelig på: DS

Når Kirby blir utsatt for sort magi og plutselig har blitt splittet i ti ulike utgaver av seg selv er det bokstavelig talt mye spennende som foregår på planeten Pop Star. Man må kontrollere samtlige Kirbyer samtidig, og midt oppi alt kaoset er det et solid kampsystem, nostalgisk musikk og en rekke helt unike spillmekanikker som definerer dette som et av Kirbys nyeste eventyr.

Les Gamer.nos anmeldelse av Kirby Mass Attack
Finn beste pris på Kirby Mass Attack i nettbutikkene.

Les også: Disse PC-spillene er suverene julegaver
Les også: Supre konsollspill du kan gi bort til jul

Lik oss på Facebook du også.

annonse