Til hovedinnhold

Nå stiger mobilprisene

Det skriver DagensIT.
Både Netcom og Telenor har satt opp prisene på mobilt bredbånd, et område som er i svært rask vekst.
- Vi har forsøksvis skapt et prisbilde som henger mer på greip og er riktigere, sier Øyvind Vederhus i Netcom til nettavisen.

Les også: De beste tilbudene på mobilt bredbånd
Det er vanligere at prisene på mobiltelefoni synker, en prisøkning er sjelden kost i dette markedet.
Telepriser stiger nesten aldri. Nå har både Netcom og Telenor satt opp prisene på sine raskest voksende produkter med rundt 30 prosent. Det ser ut til at forretningsmodellen med fastpris ikke lønner seg i et marked hvor stadig flere bruker mobilbredbåndet på samme måte som vanlig bredbånd – med tung nedlasting av film som fort struper nettet for resten av brukerne.
Mens de populære abonnementene med fri bruk kvelder og helger tidligere kostet 99 kroner fra Netcom og 119 fra Telenor, med med en bruksbegrensning på 5 GB, må du nå betale 149 kroner hos Telenor og 129 kroner hos Netcom. Sistnevnte har også senket maksgrensen til 2 GB.
Samtidig er det verdt å bemerke at både Telenor og NetCom og senket prisen på Dag&Natt og HeleTiden til henholdsvis 299- og 249 kroner, med bruksbegrensning på 5 GB for Telenors abonnement og 4 GB for NetComs. Når mobilt bredbånd ble introdusert lå prisen på tilsvarende abonnement på hele 499 kroner. Begge leverandører har dessuten introdusert gunstige abonnementer for de som kun bruker mobilt bredbånd en gang i blandt.
Får du hastigheten du betaler for? Test i vårt mobile bredbåndsspeedometer.

Mer om
annonse