Til hovedinnhold

Nå skal VR-innholdet spres til de store massene

Oculus VR lanserer ny nettbutikk for VR-programmer.

Oculus VR

Det skjer saker og ting på VR-fronten for tiden. For bare dager siden kunne vi rapportere at Oculus VR har dratt sløret av den seneste Oculus Rift-prototypen «Crescent Bay», som ligger vesentlig nærmere forbrukerutgaven med blant annet forbedret oppløsning, vekt, optikk og oppdateringsfrekvens.

Prototypen ble avslørt på den nylig avholdte Oculus Connect-konferansen, men var ikke den eneste nyheten som ble avduket under arrangementet. Det er nemlig ikke bare maskinvare som teller, og som blant andre Übergizmo og TechCrunch melder skal Oculus VR også nå legge bedre til rette for produksjon og distribusjon av innholdet som lages for VR-brillene.

Ny VR-markedsplass

Det skal de gjøre i form av en ny distribusjonsplattform kalt «Oculus Market», som blir en videreføring av den allerede eksisterende tjenesten Oculus Share. Den nye plattformen skal sette utviklerne i stand til å nå ut til langt flere med applikasjonene sine.

Samsung Gear VR blir det første produktet som kan brukes med Oculus Market.Foto: Samsung

Et av de viktigste aspektene ved Oculus Market-plattformen er at den skal legge til rette for at de mange VR-utviklerne der ute skal kunne selge produktene sine og dermed tjene penger på arbeidet sitt.

Det gjør det igjen mulig for utviklere å investere i videre utvikling av programmer, noe Oculus VR tror vil stimulere til mer og enda bedre VR-innhold. Oculus Market skal også bli brukervennlig ved hjelp av et fancy grensesnitt hvor man kan søke etter og laste ned spill og programmer i VR-omgivelser.

Blir tilgjengelig med Samsungs VR-briller

Oculus VR vil bygge inn et antall egne applikasjoner i tjenesten, blant annet et par som lar brukerne se på bilder og videoklipp som er produsert spesifikt for VR.

Den nye plattformen skal visstnok først bli tilgjengelig via Samsungs Gear VR-briller, som er utviklet i samarbeid med Oculus VR. Etter hvert vil det imidlertid komme egne versjoner av markedsplassen både til Oculus Rift, iOS, Android og Windows Phone, i tillegg til nettleserne Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer.

Som vi nylig rapporterte har Samsung Gear VR-brillene allerede fått norsk pris og skal være norske butikker i hende innen relativt kort tid. Da er det med andre ord ikke lenge til vi får se den nye markedsplassen i aksjon.

Vi har allerede prøvd Samsung Gear VR: Her er vårt førsteinntrykk »

annonse