Til hovedinnhold

Oculus har avduket helt nye Rift-briller

Den nye prototypen skal være helt rå, hevder nettsted.

Oculus VR

De behørig omtalte VR-brillene Oculus Rift har vært under oppseiling lenge. To utviklerversjoner er hittil blitt sluppet, men enn så lenge har vanlige forbrukere måttet nøye seg med lite annet enn høye forventninger.

Nå har Oculus VR imidlertid servert oss enda en smakebit på hva vi har i vente når brillene en vakker dag inntar butikkhyllene. En splitter ny prototype av Oculus Rift har nemlig sett dagens lys, melder Oculus VR.

Nærmere forbrukerutgaven

Prototypen har fått navnet «Crescent Bay» og ble avduket av Oculus VR-sjefen Brendan Iribe under Oculus Connect-konferansen i helgen. Ifølge Iribe representerer Crescent Bay et «massivt» fremskritt fra den forrige utviklerversjonen, og ligger vesentlig nærmere den endelige forbrukerutgaven.

Den nye utgaven har fått LED-lamper på baksiden som mulligjør 360-graders posisjonssporing.Foto: Oculus VR

De konkrete spesifikasjonene ble ikke avslørt, men den nye versjonen av brillene byr blant annet på bedre skjermteknologi i form av høyere oppdateringsfrekvens og bedre oppløsning. Optikken skal også ha fått seg et kraftig løft.

I tillegg har brillene nå fått 360-graders posisjonssporing ved at LED-lampene, som den forrige utviklerversjonen var utstyrt med, nå også er plassert bak på hodestroppen. Dermed kan kameraet altså følge bevegelsene dine både forfra og bakfra.

Et annet viktig fremskritt er at brillene nå har betydelig lavere vekt enn tidligere og langt bedre ergonomiske egenskaper, som gjør dem mer komfortable å ha på seg over lengre perioder.

Gizmodo er ett av nettstedene som har fått testet den nye prototypen, og de kan fortelle at opplevelsen rett og slett blåste dem av banen.

Satser på lyddelen

Ikke minst byr Crescent Bay-utgaven på integrert lyd i form av en hodetelefon-lignende innretning. Disse er imidlertid valgfrie å bruke og lar seg enkelt flytte på dersom du for eksempel ønsker å bruke øreplugger i stedet.

Lyd er blitt et stadig viktigere satsingsområde for Oculus VR. Selskapet har nå lisensiert en avansert VR-lydteknologi fra RealSpace 3D Audio, som skal by på meget høy realisme når det gjelder audiodelen av VR-opplevelsen.

Selv om den nye Oculus Rift-prototypen byr på store forbedringer, er Oculus VR nøye med å påpeke at det ennå er et godt stykke igjen før de er fornøyde, og at heller ikke Crescent Bay er representativ for forbrukerutgaven. Akkurat når vi får se produktet i butikken er dessverre ennå uvisst. Mer informasjon finner du hos Oculus VR.

Vi testet den forrige utgaven av Oculus Rift: Det var en pustberøvende opplevelse (Ekstra) »

(Via The Verge)

annonse