Til hovedinnhold

Oculus inviterer til utviklerkonferanse

Påmeldingen åpner om kort tid.

Oculus VR / Hardware.no

Etter at selskapet bak Oculus Rift ble kjøpt opp av Facebook har utviklere strømmet til for å lage innhold til de etterlengtede VR-brillene. Oculus VR sier også selv at det har blitt laget mer innhold tilpasset virtuell virkelighet de siste to årene, etter at Rift kom på banen, enn i de foregående to tiårene tilsammen.

Dermed er det kanskje ikke helt uventet at de nå vil dra inspirasjon fra selskaper som Google og Apple, når de i disse dager lanserer sin helt egen utviklerkonferanse – under navnet Oculus Connect.

Noe for enhver smak

Foto: Oculus VR

Den første Oculus Connect vil finne sted i hotellet Loews Hollywood i California, og går av stabelen mellom 19. og 20. september i år. Her håper Oculus VR å kunne samle ingeniører, designere og kreative sjeler fra hele verden, for å utveksle erfaringer, samarbeide om prosjekter, og få tilbakemelding rett fra Oculus' egne ansatte.

Egne workshopper hvor selskapets egne designere og ingeniører deltar vil også bakes inn i programmet, men det er ikke dermed sagt at det kun er teknikere som får slippe inn. Oculus sier nemlig at konferansen er åpen for alle som er interessert i utvikling av fremragende virtuelt innhold, fra entusiaster via filmskapere til VR-utviklere.

For de som har laget noe selv blir det også satt opp egne demo-områder, hvor de kan vise frem sine prosjekter til andre – men alle oppfordres til å ta med både egen PC og eget sett VR-briller, ettersom det vil bli begrenset adgang til Oculus' egne demostasjoner.

Påmelding åpner snart

Hvis du har lyst til å delta på den første Oculus Connect-konferansen er det ikke bare å troppe opp i Hollywood når vi nærmer oss slutten på september – du er nødt til å sende inn en søknad for å få være med.

Påmeldingen åpner 10. juli, altså om et par dager. Klokkeslettet er ikke å oppdrive – men hvis vi antar at skjemaene blir tilgjengelige ved midnatt i Oculus VR-hovedkvarterets tidssone, vil det tilsvare førstkommende torsdag, klokken ni om morgenen, norsk tid.

Det er nok uansett trygt å anta at det vil bli ganske stor rift om plassene, så uten at det står skrevet noe sted kan det nok lønne seg å være tidlig ute. Registreringen vil finne sted på Oculus Connect-hjemmesiden; og der kan man også finne et nyhetsbrev å melde seg på.

På CES-messen i Las Vegas fikk vi teste Crystal Cove-prototypen:
Ekstra: Helt nye rift er enda mer fantastisk »

Har du tenkt å dra over? Hva tror du vil vises frem? Diskutér nedenfor!

(Kilde: Oculus VR)

annonse