Garmin slipper fem helt spesielle smartklokker

Håndleddsmoro for deg med finansene i orden.

De siste årene har Garmin utmerket seg med smartklokker så vel som GPS-er. Vi har blant annet kjørt to samletester, hvor selskapet tok en andreplass i den billigste kategorien, mens Garmin Fenix 5 tok seieren i den dyre klassen.

Nå slipper selskapet hele fem nye (og svindyre) elektroniske armbåndsur.

Disse har fått fellesbetegnelsen «Marq Collection», og består altså av fem forskjellige modeller rettet spesielt mot fem personlighetstyper. Her snakker vi om en klokke for den sportslige, en for deg som liker fly, en for den som er opptatt av biler, en for seileren og en modell som er for å tas med på tur.

Garmin Marq Athlete.

Dette strider jo imot grunntanken om at moderne armåndsur skal passe til så å si alt – strengt tatt er det jo bare programvare som trengs for å skifte noe så enkelt som urskiven.

Men for Garmins Marq-serie går det hele litt dypere og særere. Her er det etter alt å dømme lagt mye omtanke i materialvalget, så de forskjellige klokkene har vidt forskjellig design også. Her er det forskjellige farger, urkranser og reimer som gjør en tydelig forskjell.

Forskjellige, men ganske like

Ved siden av design og materialvalg er det også en viss forskjell i hva de enkelte klokkene kan gjøre med tanke på programvare og apper. Som eksempel kan vi nevne at Marq Captain har en «mann over bord»-knapp som skal gjøre det enklere å redde seilervenner i nød, mens Expedition-utgaven har apper som egner seg mer for navigering på tørt land.

Samtidig er det også ikke til å komme fra at klokkene har en god del til felles.

Garmin Marq Captain.

Samtlige har et hus av titan, mens safirglass skal sørge for at de ikke riper seg opp med det første. I smartklokkemodus holder de koken i opptil tolv dager på én lading, men når slikt som GPS, musikkavspilling og andre morsomheter tas i bruk samtidig snakker vi snarere om timer.

Klokkene er for øvrig utstyrt med 32 GB minne og er vanntette ned til ti atmosfærer, eller om lag hundre meter.

Ellers snakker vi om en liste over funksjonalitet som det må forventes av en ny og påkostet smartklokke. Den parer med mobilen din, får oversikt over helsa di – inkludert puls – og er kompatibel med en haug forskjellig tilbehør.

Garmin Marq Driver.

Her får du også kart over mye rart, og klokkene er selvsagt utstyrt med sensorer som måler det meste også.

At det er moro å være mann gjenspeiler seg selvsagt også i prisene. Garmin Marq Ahtlete er den rimeligste modellen, og her er den offisielle utsalgsprisen på 15 999 kroner. Ja, det er seksten tusenlapper minus én krone.

De fleste modellene ligger dog nærmere 20 000 kroner i pris, mens Marq Driver tikker inn på 25 999.

Men det er kanskje ikke så nøye så lenge den matcher sportsbilen din.

Joda, Garmin kan lage klokker:
Tactix Bravo gjør alt, og den gjør det bra >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Garmins nye Fenix-serie byr på solcellelading og større skjermer
Les også
Garmin slipper nye Forerunner-modeller
Les også
Hybridklokker: Smartklokkene som ikke ser ut som smartklokker
Les også
Apple Watch series 4: Større og bedre skjerm, men de største forbedringene uteblir
Les også
Mobvoi TicWatch Pro: Kan holde i flere uker på en lading
annonse