Til hovedinnhold

Garmin slipper nye Forerunner-modeller

Ny serie, nye funksjoner.

Garmins Forerunner-treningsklokker har lenge vært blant våre favoritter, og nå er fire nye modeller på vei ut i butikkene.

Nykommerne har fått betegnelsene Forerunner 45, Forerunner 245, Forerunner 245 Music og Forerunner 945.

Av treningsformer har samtlige et fokus på løping – ingen overraskelser der – med pulsmåling på håndleddet og innebygd GPS.

Paret med en smartmobil gir klokkene deg også muligheten til å dele posisjonen i sanntid. De har et femknappers design som skal være enkelt å bruke – også med hansker, og skjermene er enkle å lese selv i sterkt sollys.

Forerunner 45, 245 og 245 Music

Garmin Forerunner 45 kan sjekke kondisen din også.

Med fargeskjerm, mulighet for å tilpasse skjermbildene og støtte for avanserte treningsøkter skal den nye Forerunner 45 være et skritt opp fra basismodellen Forerunner 30.

Klokka kommer i to kassestørrelser: 39 mm og 42 mm. Oppgitt batteridriftstid er på opptil 7 døgn i smartklokkemodus og 13 timer i GPS-modus.

Skulle du savne muligheter for avansert og tilpasset analayse av løp og restitusjon, er Forerunner 245 etterfølgeren til 235. Den kommer også i en musikkversjon som er blant annet er kompatibel med musikkestrømmetjenestene Spotify og Deezer. I tillegg er det mulig å legge inn opptil 500 sanger manuelt.

Garmin Forerunner 245.

Forerunner 245 og dens musikalske bror gjør alt Forerunner 45 klarer, men har i tillegg verktøy for å beregne treningsstatus, restitusjonstid, samt aerob og anaerob treningseffekt. Det er dessuten mulig å se avansert løpsinformasjon og løpsdynamikk direkte på klokka med kompatibelt utstyr.

Foruten dette har Forerunner 245 / Music en håndleddsbasert «Pulse Ox»-sensor som visstnok måler hvordan melkesyren absorberes.

Klokkene skal ha opptil 7 døgns batterilevetid i smartklokkemodus, opptil 11 timer i GPS-modus og opptil 6 timer i GPS-modus med musikk.

Toppmodellen Forerunner 945

Forerunner 945 er ment å være for den kresne eliteløperen som er på jakt etter en klokke som gjør alt. Hvorvidt 945 oppfyller samtlige krav er det litt tidlig å si, men at Garmin har stappet inn en god del funksjonalitet er det ingen tvil om.

Garmin Forerunner 945 har også kart.

Her er det plass til opptil 1000 sanger, og klokka har Garmin PAY for kontaktløs betaling for den som trenger det. I tillegg er den preprogrammert med fargekart som kan hjelpe løperen dersom han eller hun er skikkelig på bærtur.

Klokka kommer naturligvis også med muligheter for prestasjonsovervåking, mens et verktøy for treningsbelasting sorterer treningshistorikk i ulike kategorier basert på aktivitetsstruktur og intensitet.

Du får også innebygde aktivitetsprofiler som langrenn, fjellvandring eller yoga. Forerunner 945 har som 245 den nye Pulse Ox-sensoren som måler hvor godt melkesyren absorberes.

Klokka skal ha opptil 2 ukers batterilevetid i smartklokkemodus, opptil 24 timer i GPS-modus og opptil 10 timer i GPS-modus med musikk.

Priser og tilgjengelighet

De nye Forerunner-modellene blir tilgjengelige i løpet av mai måned. Hos Garmin ligger prisen på 2099 kroner for Forerunner 45, mens Forerunner 245 koster 3199 eller 3699 avhengig av om du vil ha uten eller med musikkmulighetene.

Forerunner 945 har fått en prislapp på 6399 kroner. Denne modellen finnes også i en «Tri-Bundle»-pakke med to silikonreimer og to pulsbelter til 7999 kroner.

Du finner for øvrig en sammenligning av modellene på Garmins nettsider.

Mer for stil enn sport?
Sjekk disse fem helt spesielle smartklokkene >>>

(Kilde: Garmin)

Les også
Garmins nye Fenix-serie byr på solcellelading og større skjermer
Les også
Garmin slipper fem helt spesielle smartklokker
Les også
Nå blir klokkereimen smart
Les også
EU krever umiddelbar salgsstopp av barneklokke
annonse