Garmins nye Fenix-serie byr på solcellelading og større skjermer

Garmin er klare med tre nye modeller i sin Fenix-serie, kalt Fenix 6X, Fenix 6S og Fenix 6. Klokkene tar over stafettpinnen fra Fenix 5-serien, hvor hele to av modellene høstet best i test-merker hos oss da vi prøvde dem i 2017.

Som tidligere er Fenix-serien rettet mot de som vil ha en litt mer robust og solid smartklokke med fokus på trening og utendørsliv. Klokkene kommer nemlig med GPS-sporing, visning av topografi og batteritid nok til selv virkelig lange turer om det skulle friste.

Akkurat som før er de også rimelig dyre, og toppmodellen klatrer for første gang over 10.000 kroners-linjen.

Innebygget solcellepanel for bedre batteritid

Toppmodellen i serien, Fenix 6X har nå fått en ekstra avansert konfigurasjon kalt «Pro Solar». Denne har et solcellepanel bygget inn i urskiven, slik at batteridriftstiden forlenges med inntil tre dager ifølge produsenten. Et artig påfunn, men det spørs hvor mange som egentlig trenger noen dager ekstra batteritid når den vanlige versjonen holder i inntil 21 dager.

Det er også greit å være oppmerksom på at Fenix 6X Pro Solar ikke har safirglass over skjermen, noe som betyr at den er langt mer utsatt for riper. Det høres ganske upraktisk ut for en klokke som skal være med på røffe turer utenfor ring 1.

Et smartere (og ikke minst billigere) valg kan dermed være Fenix 6X Sapphire, som ellers byr på samme funksjonalitet med ørlite gran lavere batteridriftstid.

Trådløs musikkstrømming og større skjermer

Blant andre høydepunkter i årets Fenix 6-modeller finner vi større skjermer og kraftigere batterisparefunksjoner.

Den nye Fenix 6-serien.

Det er en velkjent sak at kontinuerlig bruk av GPS-funksjonen og kartvisning tapper batteriet raskt, så en ny funksjon som kalles Power Manager gir deg bedre kontroll over når disse er aktive enn Fenix 5-klokkene kunne. Denne lar deg også se nøyaktig hvilke konsekvenser det får for batteritiden å eksempelvis deaktivere GPS-en eller musikkavspillingen.

Om du bruker klokkene til å trene kan det være du er interessert i den nye Pace Pro-funksjonen som analyserer topografien og tar denne med i betraktning når du har mål om å holde en viss marsjfart.

De nye modellene kan dessuten konfigureres med inntil 32 gigabyte lagringsplass, noe som øker antallet låter du kan lagre på dem fra omtrent 500 i de forrige modellene til 2000 i årets modeller. I tillegg kan man konfigurere klokkene med trådløst nettverk. Da vil du i så fall kunne strømme musikk fra tjenester som Spotify, Amazon og Deezer.

Tilgjengelig nå

Fenix 6 og Fenix 6S ligger allerede ute for salg fra omtrent 6400 kroner for de modellene med den minste urskiven. For modellene med safirglass må du ut med omtrent en tusenlapp ekstra. Fenix 6X koster fra 8000 kroner for den minste modellen, mens safirglass gjør den omtrent 2000 kroner dyrere. Pro Scolar-utgaven med solcellepanel koster på sin side 10 200 kroner og fås kun med 51mm urskive.

Garmin vant vår samletest av treningsklokker:
Overgikk konkurrentene på alle områder »

(Kilde: The Verge)

Les også
Garmin slipper nye Forerunner-modeller
Les også
Garmin slipper fem helt spesielle smartklokker
Les også
Hybridklokker: Smartklokkene som ikke ser ut som smartklokker
Les også
GoPro Hero7 Black: Du trenger bare én god grunn til å velge Hero7 Black, og den kalles HyperSmooth
annonse