Tek.no

Nyhet

Ny katastrofe for Samsung?

De nye toppmodellene selger dårligere enn både Galaxy S4 og Galaxy S5.

Shutterstock/Samsung/Teknofil.no/montasje
27 Mai 2015 14:41

Etter skuffende salgstall av fjorårets toppmodell, Galaxy S5, håpet Samsung å være tilbake på rett spor med arvtagerne Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge. Blant anmeldere og testpaneler verden over ble de to toppmodellene svært godt mottatt, men blant forbrukerne har responsen vært heller lunken, skriver Forbes.

Hverken Galaxy S6 eller S6 Edge selger nemlig særlig godt.

Dårligere enn både Galaxy S4 og S5

Galaxy S5 solgte bedre alene enn både Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge til sammen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Sammenlignet med selskapets toppmodeller fra 2013 og 2014, Galaxy S4 og Galaxy S5, selger ikke årets modell spesielt godt.

Sammenlagt nådde S6 og S6 Edge et salg på 10 millioner enheter i løpet av den første salgsmåneden. Dette høres mye ut, men hvis man tar med i beregningen at S4 og S5 solgte samme antall i løpet av henholdsvis 27 og 25 dager blir situasjonen en annen. Tatt i betraktning at Samsung dette året har spyttet ut to toppmodeller istedenfor én, er tallene enda dårligere.

Galaxy S6 Edge er kanskje et smykke av en supermobil, men det hjelper tydeligvis ikke på salget. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsung annonserte dessuten tidlig at de hadde 20 millioner forhåndsbestillinger. At tallene nå er halvert, tyder på at kjedene og selskapene som selger telefonene har nedjustert sine bestillinger ganske så kraftig.

Salgsmålet for de to S6-modellene virker dessuten latterlig høyt i forhold til virkeligheten. Totalt forventet Samsung et salg på 70 millioner enheter i løpet av året, men med den første månedens skuffende tall er ikke det realistisk overhodet, ifølge Forbes. I så fall må Samsung selge 8,6 millioner enheter hver eneste måned ut året. Med den nært forestående lanseringen av deres egne Galaxy Note 5 i juli, samt iPhone 6S og 6S Plus i september, virker det svært uoppnåelig.

De ferske tallene stammer fra en uttalelse fra en av Samsungs toppsjefer. Dette er første gangen selskapet uttaler seg om hvordan salget av de nye toppmodellene har begynt.

– Vi har dessverre ikke anledning til å kommentere salgstall spesifikt, men kan si at Galaxy S6-salget har startet veldig bra globalt, sier salgssjef Stig-Ove Langø i en kommentar til Tek.no.

Vi har testet Samsungs toppmodeller:
Les testen av Samsung Galaxy S6 her »

(Kilde: Yonhap News via Forbes)

Les også
Dette kan være Samsungs nye toppmodell
Les også
– Samsung er i ferd med å implodere
Les også
Ny toppmodell fra Sony
Les også
LG G4: Det beste mobilkameraet du får plass til i lommen
Les også
Spår skolevekst for Chromebook
Les også
Lyst på en unik utgave av Galaxy S6?
Les også
Tøffingutgave av Galaxy S6 skal være på vei
Les også
Rekker Samsung enda en «Edge» før Galaxy Note 5?
annonse

Les også