Til hovedinnhold

Tøffingutgave av Galaxy S6 skal være på vei

Nå har det dukket opp mer informasjon om S6 Active.

Begge de to forrige toppmobilene til Samsung kom i egne «tøffingutgaver» som var bygget for å tåle hardere påkjenninger enn de vanlige versjonene, i form av S4 Active og S5 Active. At også nylig lanserte S6 får en egen Active-versjon kommer nok derfor neppe som en overraskelse, og som blant andre PhoneArena melder foreligger det nå nye opplysninger om S6 Active.

Opplysningene er å finne i en såkalt «user agent profile» som dukket opp på Samsungs egne nettsider og som ble snappet opp av det ungarske nettstedet Napidroid. «User agent profile» er filer som gir grunnleggende informasjon om en enhet, slik at for eksempel nettsteder kan presentere innholdet mest mulig riktig.

Ligner på vanlige S6

Den lekkede filen lister opp en mobil med modellebetegnlsen SM-G890A, som med stor sannsynlighet er kodenavnet for nettopp Galaxy S6 Active. I tillegg kan man se av dokumentet at oppløsningen på mobilen blir den samme som den vanlige utgaven, altså 1440 x 2560 piksler.

Utdrag fra «user agent profile»-filen som angivelig avslører den kommende S6 Active-modellen. Foto: Napidroid.hu

Øvrige maskinvarespesifikasjoner ser også ut til å tilsvare dem man finner på de vanlige S6-utgavene, ifølge ryktene som er dukket opp på Internett den siste tiden. Allerede for et par måneder siden var nettstedet Sammobile i kontakt med kilder som bekreftet at skjermstørrelsen til Active-utgaven blir på 5,1 tommer.

Kildene fortalte også at S6 Active får en prosessor av typen Exynos 7420, 3 GB minne, 32 GB lagringsplass og kameraer på 16 og 5 megapiksler, som altså er de samme spesifikasjonene man finner på S6 og S6 Edge. Det skal imidlertid være et par forskjeller.

Større dimensjoner og batteri

Active-versjonen skal ifølge ryktene skilte med et batteri på hele 3500 milliamperetimer, mot 2550 milliamperetimer på de eksisterende S6-telefonene. I tillegg skal den fysiske størrelsen også øke noe. Ifølge Sammobiles kilder vil dimensjonene bli på 7,36 cm x 14,69 cm x 8,8 mm, mot 7,05 cm x 14,34 cm x 6,8 mm på Galaxy S6.

Disse økte dimensjonene har sammenheng med at dekselet blir kraftigere og skal tåle en støyt. I likhet med de forrige Active-utgavene skal S6 Active også bli vann- og støvsikker. Samsung har altså ennå ikke kommet med noe offisiell kunngjøring av modellen, men dette er ventet å skje ganske snart, uten at det foreligger noe konkret tidspunkt.

Her er enda et spennende Samsung-rykte: Selskapet kan snart komme med en ny «Edge»-modell »

Les også
Dette dekselet gir Galaxy S6 minnekort-støtte og mer batteritid
Les også
– Samsung slipper to nye toppmodeller den 12. august
Les også
Heftig klapptelefon på vei fra Samsung
Les også
Dette skal være Samsungs nye iPhone 6 Plus-utfordrer
Les også
Nye opplysninger om «Galaxy S6 Plus» har dukket opp
Les også
Dette kan være en ny og større Galaxy S6
Les også
Slik blir tøffingutgaven av Samsung Galaxy S6
Les også
Ny katastrofe for Samsung?
Les også
Lyst på en unik utgave av Galaxy S6?
Les også
Flere telefoner fra Samsung og Sony får nå «Lollipop»
Les også
Hvor mye juling tåler egentlig Galaxy S6 Edge?
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
Les også
Samsung med ny tøffing
annonse