Til hovedinnhold

Rekker Samsung enda en «Edge» før Galaxy Note 5?

Rykter hevder Samsung skrur opp produksjonen.

Espen Irwing Swang, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Samsung ser ut til å ha funnet ny giv i 2015. Selskapet klarer ikke å lage nok av sin Galaxy S6 Edge, og pessimismen fra fjorårets dalende kvartalsmeldinger ser ut til å ha gått over. Selskapet skal være i ferd med å øke produksjonskapasiteten for den svindyre og populære telefonen, men nå går ryktene også om et oppdatert flaggskip.

Ny toppmodell før Note 5?

Det er nettstedet Etnews.com som melder at Galaxy S6 Edge og Galaxy Note Edge kan få selskap av en tredje modell med bøyd skjerm i løpet av sommeren. Samsung har normalt sett to store slipp i året. Flaggskipslippet er på våren, og med det kommer Galaxy S-modeller på rad og rekke. Høstlanseringene har så langt vært forbeholdt telefoner i Galaxy Note-serien, samt nettbrett og PC-er.

Vanligvis er høstlanseringen i begynnelsen av september. Som regel en dag eller to før den store dingsemessen IFA i Berlin. Før den tid mener imidlertid Etnews.coms kilder at Samsung kan ha et nytt produkt å vise frem. Foreløpig er det fint lite som er kjent om det eventuelle produktet ut over at det vil ha kurvet skjerm.

Øker produksjonskapasiteten

Den store suksessen den siste av de to Edge-modellene har hatt skal være årsaken bak at et ekstraordinært mobilslipp vurderes. I utgangspunktet skal selskapet ha planlagt en produksjonskapasitet på én million enheter i året, men den skal nå være oppe i tre millioner per måned. Før året er omme skal kapasiteten kanskje helt opp i 10 millioner enheter per måned.

Akkurat hva slags type slipp dette blir er dessuten usikkert. I mobilbransjen er det slett ikke uvanlig å slippe oppdaterte flaggskip kort tid etter lansering – ofte fordi det har kommet ny og heftigere maskinvare som akkurat ikke rakk med på slippdatoen. Samtidig kan dette også være en helt ny telefon som skiller seg tydelig fra dagens toppmodell.

Det er uansett viktig å ta med seg at nettstedet som bringer ryktene til torgs, Etnews.com, kanskje er det viktigste koreanske ryktemediet som finnes, med stadige påstander om både LG og Samsung. Så langt har det vært litt opp og ned med treffsikkerheten.

Galaxy Note med flere bøyer?

Imens går ryktene også om neste generasjon Note-serie. Det spekuleres i at det under Note 5-lanseringen vil dukke opp en Galaxy Note Edge med tresidig skjermbøy.

I dag har Galaxy Note Edge blitt seriens bøyde alibi, men den har kun bøy langs én av skjermkantene. Til gjengjeld er bøyen noe mer nyttig i telefonens programvare enn den er i Galaxy S6 Edge.

Testen av Samsung Galaxy S6 Edge leser du her »

(Kilde: etnews.com)

annonse