Til hovedinnhold

Her er månedens nye iPhone-apper

Flere ferske godsaker å hente fra App Store.

I dette "app-sveipet" ser vi nærmere på noen av de nye appene som har kommet den siste måneden, og vurderer om et noen av dem fortjener en plass på lista over de essensielle iPhone-appene.

Har du en Android-mobil? Sjekk nykommerne i Google Play fra mai, eller lista over essensielle apper til Android-plattformen.

Her er noen utvalgte høydepunkter denne måneden fra Apple App Store:

Virtua Tennis Challenge

SEGA har sluppet Virtua Tennis Challenge, den aller første mobilutgaven av det populære tennisspillet. Her får du flere ulike spillmoduser, fire forskjellige typer baner, 18 stadioner og muligheten til å slå 50 motstandere. Spillet fungerer også på iPad.

Slå en smash med Virtua Tennis Challenge (35 kroner)

Air Mail

Dette spesielle flyspillet byr på en spennende historie, krevende oppdrag og grafikk som yter den såkalte Retina-skjermen rettferdighet på iPhone og iPad.

Fly avgårde med Air Mail (35 kroner)

Rask Mat

Middag på under tre minutter? Ikke noe problem, skal vi tro utvikleren av den norske appen Rask Mat. Ingen av de enkle oppskriftene skal ta lenger tid å lage enn 10 minutter, noe som kanskje vil passe bra på travle dager.

Nachochips med ost er på menyen til Rask Mat (7 kroner)

iSikte Norge

Vi har mange fjelltopper i Norge, men hva fjellene heter kan de færreste på rams. Appen iSikte Norge bruker "augmented reality" (AR) til å fortelle deg hvilke fjell du ser i horisonten når du sikter med mobilkameraet ditt. Tilsvarende apper finnes for blant annet USA, Kanariøyene, Sverige og Alpene.

Nå nye høyder med iSikte Norge (28 kroner)

Plot On

Dette er en ny, norsk nytteapp som er utviklet med få ressurser. Her kan du lage grafer av nær sagt hva som helst – eksempelvis strømforbruk, vekt eller pengebruk. Appen er enkel, men fordelen er at du altså kan få frem grafer på ting som du ikke finner i andre apper.

Nå målene dine med Plot On (gratis)

iTranslate Voice

Å kommunisere med noen som ikke snakker samme språk som deg, kan være en spennende opplevelse. I likhet med Google Translate, er dette mulig med iTranslate Voice. Fokuset her ligger imidlertid på muntlig tale. Appen støtter 31 språk og dialekter, men oversettelsene er etter sigende litt unøyaktige til tider.

Snakk med Syden-naboen via iTranslate Voice (7 kroner)

Scalado PhotoBeamer

Denne appen lar deg vise frem bildene du har på mobilen på en PC-skjerm. Dette gjøres via www.photobeamer.com og en QR-kode som vises i nettleseren som du må skanne.

Vis frem feriebildene med Scalado PhotoBeamer (7 kroner)

Porselensguiden

Finn nærmeste toalett på et kart med Porselensguiden. Kan være praktisk en gang i blant for folk flest, selv om appen først og fremst er utviklet med tanke på personer som lider av Chrohns eller ulcerøs kolitt.

Finn en do i nød med Porselensguiden (gratis)

Official UEFA EURO 2012 app

Europamesterskapet i fotball spilles i Polen og Ukraina i løpet av juni med finale 1. juli. I den offisielle appen får du blant annet nyheter og en oversikt over hvilke kamper som spilles når og hvor.

Følg veien til Kiev med EURO 2012-appen (gratis)

Clueful

Med Clueful kan du finne ut hva iPhone-appene dine egentlig gjør på mobilen din, altså om de for eksempel snoker i kontaktlista di eller lagrer GPS-posisjonen din.

Oppdag app-synderne med Clueful (28 kroner)

Les også: De nye iPhone-appene fra april

Hele listen:
Her er de essensielle iPhone-appene

annonse