Til hovedinnhold

Slik kan iPhonen din bli med iOS 6

Apples nye programvare lanseres på mandag, og den kan påvirke din hverdag.

Illustrasjonsfoto, Istockphoto
Slik kan Siri komme til å se ut på Apples nettbrett.
Apples nye kartverk for iOS-enhetene har 3D-kart. Dette skal være et skjermbilde fra appen.

iOS er operativsystemet som kjører på Apples mobiltelefoner og nettbrett. På mandag er det ventet at Apple vil lansere en ny utgave av iOS under utviklerkonferansen WWDC.

Ryktene løper i forkant av lanseringen, og dersom de stemmer er en betydelig tettere integrering av Facebooks tjenester noe av det viktigste i nye iOS. I tillegg er det ventet at Apple vil kaste ut Google Maps til fordel for sitt eget kartverk.

Les testen av Apple iPhone 4S

Facebook-tommel i App Store

Det kan tenkes at denne integrasjonen blant annet vil vise seg som en Liker-knapp i App Store, der du kan dele dine erfaringer med apper på det sosiale nettverket.

Apple-sjef Tim Cook har alt ymtet frempå om selskapets nære samarbeid med Twitter og Facebook, og det har dukket opp skjermbilder som angivelig skal være fra det nye kartverket.

OS X-funksjoner i iOS

Nye applikasjoner for fotografering og bildevisning står også på listen over sannsynlige nyheter i iOS 6.

Mange forventer også at funksjoner begynner å lekke over fra OS X Mountain Lion. En av disse funksjonene er "Ikke forstyrr"-innstillingen, som kan få iOS til å sette all varsling til side mens du er opptatt – før du får alle hendelser presentert etter at du skrur funksjonen av.

En nyhet i Apples synkroniseringssky, iCloud, kan være muligheten til å hente åpne nettleserfaner fra andre iOS-enheter eller OS X-maskiner.

VIP-kontakter

Til slutt av ryktene som har gått i det siste er muligheten for merking av ekstra viktige kontakter. Dersom dette kommer i iOS 6 vil du kunne merke de viktigste kontaktene dine, slik at kommunikasjon fra dem blir gjort ekstra synlig på telefonen eller nettbrettet.

Apropos nettbrett hevdes det også at Apples taleassistent Siri er i ferd med å komme til iPad. Apples nettbrett har så langt kun hatt diktatfunksjon, og ikke fullverdige Siri-funksjoner slik du får på iPhone 4S. Uansett støtter funksjonen foreløpig ikke norsk språk, så nyheten er nok bare av begrenset verdi for oss nordboere.

Les testen av Apple iPad 3

Kan komme fort

Tradisjonelt har Apple lagt lanseringene svært tett inntil den faktiske utrullingen av programvaren. Likevel har Apple pleid å ha en enhet i bakhånd for hver storlansering av iOS. Nå er det kun tre måneder siden iPad 3 ble lansert, og iPhone 4S ble lansert i oktober i fjor.

Det betyr at det sannsynligvis er litt tidlig å se noe nytt iOS-produkt med det første. Dermed kommer kanskje iOS 6 helt på egen hånd en uke eller tre fremover i tid.

Dersom vi skal gjette, tipper vi at eventuell ny maskinvare fra Apple i forbindelse med iOS-oppdateringe blir en veldig lett oppdatert iPhone med større skjerm, men ellers ingen store forandringer.

Hva tror du vi får se i neste generasjon iOS? Diskuter i forumtråden under.

Les testen av Apples største konkurrent i 2012: Samsung Galaxy S III

(Kilder: phonearena.com: 1, 2, 3, pocketnow.com, bgr.com)

annonse