Nyhet

Dette er månedens nye Android-apper

Vi sier bare Max Payne, rapping, øl, turgåing og e-bøker.

Det bugner av Android-apper, men det er vanskelig å få med seg alt som dukker opp. Her presenterer vi noen utvalgte nykommere i applikasjonsbutikken Google Play (tidligere Android Marked), og vurderer om noen av dem fortjener en plass på listen over de essensielle Android-appene.

Samtidig kan du i dette app-sveipet finne nye apper som ikke nødvendigvis passer for "alle".

Les også: Voìlà, rykende ferske Android-apper (mai) og Her er de nye Android-appene (mars/april)

Har du en iPhone? Sjekk de nye iPhone-appene fra mai/juni her

Big Win Soccer

I dette fotballspillet skal du bygge ditt eget stjernelag med oppdiktede spillere og se på at laget ditt vinner (evt. taper) mot andre Big Win Soccer-spillere. Du får ikke styre spillerne selv, men før hver kamp kan du kjøpe fotballkort som gir deg fordeler. Spillet er gratis, men det er også mulig å kjøpe seg til suksess med ekte penger.

Spill spiss på Big Win Soccer-laget ditt (gratis)

UT.no Turguide

Ut på tur aldri sur? Med denne NRK-appen får du i alle fall gode tips til steder det kan være fint å færdes. Søk etter turopplevelser i nærheten via mobilens GPS eller plott inn et stedsnavn. Flere av turmålene har både bilde og beskrivelse av hva du har i vente hvis du tar turen.

Ta på turskoene og sjekk UT.no Turguide (gratis)

Rate Beer for Android

Det finnes flere apper som vurderer og rangerer øl, men Rate Beer for Android satser bredere enn de fleste og har allerede fått en del brukere rundt om i verden. Det betyr at du blant annet kan se hva slags øl andre øldrikkende Android-brukere foretrekker i en rekke land, samt søke opp ølmerker som du ikke hadde kjennskap til fra før.

Finn en ny sommerøl med Rate Beer for Android (gratis)

Temple Run: Brave

Imangis Temple Run (gratis) har blitt en megahit, og nå har samme utvikler laget en ny versjon av spillet på bestilling fra Disney i forbindelse med kinofilmen Brave. Dette koster penger, men Temple Run-fans vil nok like de nye oppdragene. Enkelte brukere klager på at spillet henger seg litt, noe som har ført til flere dårlige brukervurderinger.

Løp for livet i Temple Run: Brave (6 kroner)

Max Payne Mobile

Mobilversjonen av det populære Max Payne-spillet er nå klar for Android. Her skal du ta hevne en urett mens du jages av både mafia og politi. Merk at spillet bare virker på noen Android-mobiler, samt at du må ha minst 1,33 GB ledig lagringsplass for å installere det.

Ta hevn i Max Payne Mobile (22 kroner)

EasyNote FiloFax

Norske Kim Rasmussen har laget notat-appen EasyNote. Selve designen er av det enkle slaget, men appen har noen funksjoner som gjør den interessant. Blant annet kan du aktivere en alarm på notatet eller sende et notat som SMS til flere mottakere via appen.

Hold orden på dine gjøremål med EasyNote FiloFax (gratis)

ARK e-bok

Bokhandelen ARK har lansert en egen e-bokleser. Her kan du kjøpe e-bøker direkte i appen hvis du på forhånd har registrert deg som ARK-bruker. Dersom du begynner å lese en e-bok på nettbrettet ditt kan du fortsette der du slapp på mobilen senere.

Bli en e-lesehest med ARK e-bok (gratis/kjøp bøker)

N.O.V.A 3

Sci-fi-skytespillet N.O.V.A har fått skryt for bra gameplay og glimrende grafikk fra brukerne i de to foregående versjonene, og 3-eren er intet unntak. N.O.V.A 3 krever imidlertid 2 GB ledig plass på mobilen din, og noen brukere klager på hakking til tross for at mobilen/nettbrettets spesifikasjoner burde takle det helt fint.

Redd menneskeheten i N.O.V.A 3 (49 kroner)

Kinectimals

Xbox 360-spillet Kinectimals ble solgt sammen med bevegelsessensoren Kinect når dette tilbehøret kom på markedet i 2010. Nå har Microsoft lansert en mobilversjon av Kinectimals der du kan leke med og passe på kjæledyret ditt når du er på farten.

Klapp en tigerunge i Kinectimals (22 kroner)

The Art of Rap

Ice-Ts musikkdokumentar The Art of Rap er klar for kinolerretet i juni, og det samme gjelder appen som skal promotere filmen. I appen kan du selv rappe' til "beats" fra blant andre Snoop Dogg, 2Pac og Cypress Hill og laste opp resultatet slik at andre brukere får høre dine "mad skillz". Merk at du må kjøpe de fleste "beats-ene" for 7 kroner stykket.

Grip sjansen med The Art of Rap (gratis)

Hele listen:
Her er de essensielle Android-appene

Les også
Android-apper for enhver smak
Les også
Står du fortsatt i taxi-kø?
Les også
Skyfire for Android: Her er den sosiale nettleseren for mobilen
Les også
Essensielle apper til Windows Phone
Les også
Firefox for Android: Nettleser for de som digger utvidelser
Les også
Kraftig økning i skadelig Android-programvare
Les også
– Tror forspranget til Apple blir mindre
Les også
Ny spillmaskin samlet 2 millioner dollar på under 24 timer
Les også
– App-reklamen stjeler informasjon
Les også
Norwegian med reiseassistent til mobilen
Les også
Kjekke apper til sommerferien
Les også
App viser vannstanden i tilfelle tsunami
Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
Denne appen bestiller taxi for deg
Les også
Nå er det lov å leke med maten
Les også
Her er månedens nye iPhone-apper
Les også
Utviklerne favoriserer fortsatt Apple
Les også
Hvilke rettigheter har du når du kjøper apper?
Les også
Flipboard endelig til Android
Les også
Ny app spionerer på ektefellens SMS-er
Les også
Ti treningsapper til mobilen: Disse appene gjør det morsommere å trene
Les også
Slik lykkes du med din app-idé
annonse