Til hovedinnhold
NyhetApp-utviklerne favoriserer iPhone

Utviklerne favoriserer fortsatt Apple

Av ti nyutviklede apper kommer sju til iOS, men bare tre til Android.

Android-plattformen er størst, men app-utviklere prioriterer fortsatt Apples iOS når de lager nye apper. Dette bekreftes av analysebyrået Flurry Analytics, som har gått gjennom tall fra 2011 og første kvartal i 2012.

Konklusjonen ble at 69 prosent av nyutviklede apper kommer til iOS, mens Android-plattformen bare får 31 prosent. Dette til tross for at Android OS har en større markedsandel enn iOS, ifølge BGR.com.

Les også: Norske apper sikter mot verdenstoppen

Ulønnsomt med Android?

Det er flere årsaker til ubalalansen, skal vi tro analysebyrået. Den ene er at Apples iPad foreløpig dominerer nettbrett-markedet. En annen er at fortjenesten på iOS-apper er mye høyere; For hver dollar en utvikler tjener på iOS, er fortjenesten på Android kun 24 cent. En tredje grunn som Flurry trekker frem er at fragmenteringen på Android-plattformen – deriblant ulike OS-versjoner og grensesnitt, skjermstørrelser og maskinvare –gjør det kronglete for utviklere å satse fullt ut på Android.

– Apple byr på den mest overbevisende "bygg en gang, kjør overalt"-verdimålsetningen i markedet i dag, ved å levere maksimal rekkevidde til brukerne for minimale kostnader for utvikleren, skriver analytiker Peter Farago i Flurry i rapporten.

Samtidig bør det nevnes at Android-plattformen har hentet litt innpå Apple når det gjelder utvikling av nye apper det siste halvåret.

Les også: Slik lykkes du med din app-idé

Hva skal til for at utviklerne virkelig får øynene opp for Android (og Windows Phone?)? Diskuter i forumet nederst på siden.

(Kilde: BGR.com)

annonse