Toshibas råeste bærbare hittil

Multimediemonsteret Qosmio X870 er snart å se i butikkene.

Qosmio-linja har i flere år vært Toshibas bidrag til den som ønsker seg en stor bærbar for spill, film og generell moro. Den nyeste generasjonen har fått navnet Qosmio X870, og kan skilte med flere nyheter under det røde og sorte panseret.

17,3-tommeren har fått en Ivy Bridge Core i7 som motor, altså siste prosessorgenerasjon fra Intel. Denne er paret med opp til 16 GB RAM og grafikk fra Nvidia, nærmere bestemt et GeForce GTX 670M. Til sammen burde dette gjøre en mer enn god nok jobb med film og de aller fleste spill.

For lagringplass er det mulig å gå for 1 TB konvensjonell harddisk eller hybriddisk, alternativt komboløsningen 64 GB SSD + 1 TB HDD.

Vekt på bilde og lyd

Skjermpanelet er av typen TruBrite HD+, med 120 Hz oppdateringsfrekvens og fem milisekunders responstid. Det vil si at den har 1600 x 900 pikslers oppløsning. Synes du det høres for kleint ut, er det bare å vente på versjonen med 3D og 1080p, altså Full HD.

Qosmio X870 har også en 3D-kompatibel Blu-ray-spiller eller -brenner, og via HDMI eller WiDi kan du da selvfølgelig overføre bildet til en TV om du vil det.

En ting som alltid har vært bra på Qosmio-modellene er lyden fra de innebyde høyttalerne. Skal vi tro pressemeldingen fra Toshiba har de tenkt å fortsette med dette. Fire Harman/Kardon-høyttalere skal visstnok sørge for at du slipper den flate bokslyden som er typisk for bærbare datamaskiner.

Ellers nevner vi baklyst tastatur, gigabit LAN, fire USB 3.0-porter, Bluetooth 4.0 og naturlig nok 802.11n trådløst nettverk.

Ifølge pressemeldingen vil Qosmio X870 plutselig dukke opp hos din lokale Toshibapusher fra 20. mai 2012, med anbefalt startpris på 12 995 kroner. Versjonen med Full HD-skjerm og 3D kommer "noe senere".

Kilde: Pressemelding

Les også
Toshiba Qosmio X870-11G: Spillmaskin som mener alvor
Les også
Dell XPS 15: Ny generasjon, nye muligheter
Les også
Disse 10 bærbare PC-ene er hetest nå
Les også
Asus slipper røff bærbar for spillere
Les også
Slik blir Samsungs store ultraportable PC
Les også
MSI flesker til med rå PC-er
Les også
Apple MacBook Air møter Toshiba Satellite Z830: Hvem vinner duellen mellom Mac og PC?
annonse