Til hovedinnhold

Nå får Apple Watch ny og raskere programvare

watchOS 3.0 er lansert.

Fra Apples WWDC-videofeed
Finn Jarle Kvalheim

Apples Watch har vært på markedet en stund, og smartklokken fra California har fått en del pepper blant annet for hastigheten. Under Apples World Wide Developers Conference (WWDC) lanserte selskapet en tredje utgave av menysystemet som kjører på klokka. Nå skal opplevelsen bli mye raskere – ifølge Apple skal oppstart av apper gå opptil sju ganger raskere med watchOS 3 sammenlignet med watchOS 2.

Minni-urskive og ny skriblefunksjon

Det har blitt enkelt å bytte urskiver fordi mange liker ulike urskiver i ulike situasjoner. Det gjøres ved å sveipe fra den ene til den andre kanten av skjermen. Nå har endelig Mikke Mus-skjermen fått selskap av en variant med Minnie på.

Du kan nå få Minni Mus som urskive på Apple Watch.
Fra Apples WWDC-videofeed

Scribble er en ny funksjon på epleklokka som skal gjøre det enklere å besvare beskjeder. I stedet for å pusle med et knøttlite tastatur, eller bruke ferdige svar, kan man nå tegne bokstaver rett på klokkeskjermen. Løsningen ser spennende ut, men den virker dessverre ikke på alle språk. Engelsk og Kinesisk ble nevnt, mens vi nordboere etter alt å dømme må klare oss uten.

Den nye SOS-funksjonen holder blant annet oversikt over nødnumrene der du er. Ved å trykke seg inn i funksjonen får man opp både egen helseinformasjon, og nummeret man kan ringe dersom man er i knipe.

Trenger du tips til ting du kan gjøre med Apple Watch? Her får du en rekke smarte triks for Apples smartklokke »

Aktivitetsmåleren har blitt sosial

Aktivitetsmåleren kan holde styr på både din og dine venners aktiviteter. Er de for late? Da kan du kjefte på dem gjennom appen.
Fra Apples WWDC-videofeed

En annen nyhet er at aktivitetsmåleren nå har blitt sosial. Det er ikke lenger et ringsystem kun for egen aktivitet. Man kan legge til venner i appen, og se rangeringer basert på hverandres aktivitet.

Det er dessuten mulig å sende meldinger mellom klokker, og en del av de forhåndsdefinerte er tilpasset sport, slik at man kan kan gi sin nærmeste konkurrent litt pisk når man oppdager latskap. Er du ekstra engasjert kan du sende talebeskjeder rett fra klokka.

Fra Apples WWDC-videofeed
Fra Apples WWDC-videofeed

Også rullestolbrukere får hjelp av aktivitetsappen nå. Den skal kunne måle aktivitetsnivået til tross for at det finnes en rekke ulike bevegelser å drive en rullestol frem med.

Rene helsefunksjoner er ikke alt som er nytt i Apple Watch med nye watchOS 3.0. En ny klokkeapp har fått navnet Breathe. Som navnet antyder handler dette om å puste og slappe av.

Nytt kontrollsenter

Med watchOS 3 har det også kommet et nytt kontrollsenter, som du får tilgang til ved å sveipe med fingeren fra bunnen av skjermen.

Vil du ha et inntrykk av Apple Watch-utviklingen? Les den opprinnelige testen her »

annonse