Til hovedinnhold

Denne Apple Watch-kopien koster 220 000 kroner - og er ikke engang smart

Sveitsisk klokkeprodusent slår tilbake mot smartklokke-trenden på sin egen spesielle måte.

YouTube

Smartklokkene er det nye, store produktsegmentet som ubønnhørlig er i ferd med å endre klokkemarkedet. Mange tradisjonelle klokkeprodusenter har svart på utfordringen ved å lansere sine egne smartklokker, for eksempel sveitsiske TAG Heuer, men ikke alle ønsker å la seg tvinge inn i trenden.

Luksus-klokkeprodusenten H. Moser & Cie har nemlig valgt å «protestere» mot smartklokkenes inntog på markedet i stedet. Det har de gjort ved å lansere en slags Apple Watch-kopi kalt «Swiss Alp Watch», som altså ikke er en smartklokke.

220 000 kroner

Klokken koster solide 24 900 dollar, cirka 220 000 norske kroner. Dermed er den altså enda dyrere enn de mest kostbare gull-utgavene av Apple Watch Edition, som har en pris på 125 000 norske kroner.

Klokken ligner definitivt mye på Apple Watch.
H. Moser & Cie

Klokkehuset til Swiss Alp Watch har et umiskjennelig, designmessig slektskap med Apple Watch, og er laget som et slags «spark» til smartklokkene. I presentasjonsvideoen av klokken oppfordrer selskapet forbrukerne til å «oppgradere» til en mekaniske klokke med kun én applikasjon, nemlig tid.

– Swiss Alp Watch lar deg ikke ringe, sende meldinger for å dele det seneste sladderet. Den gir deg ikke mulighet til å sende vakre tegninger du har laget på en to-tommers skjerm eller avlese hjerterytmen. Den gjør mye mer enn det; den lar deg gjenoppdage det som betyr noe livet, heter det i den satiriske reklameteksten.

– Overflødig teknologi

Den dyre spøken er imidlertid også akkompagnert av alvor, og mye av hensikten med klokken er ifølge H. Moser & Cie å gjenreise respekten for og verdien av tradisjonell klokkeproduksjon, noe selskapet mener trues av den nye teknologien.

– Det å ikke gjøre noenting og vente på at trusselen skal gå over er selvsagt farlig, men enda mer urovekkende for sveitisk klokkeindustri er den opportunistiske kombinasjonen av tradisjonell, høykvalitets klokkeproduksjon og teknologi som allerede er overflødig, slik som nettilkoblede armbånd, skriver selskapet i pressemeldingen.

Klokken vil kun komme i et begrenset antall eksemplarer, så om du har et par hundre tusen som brenner i lommen er det bare å kaste seg rundt. Reklamevideoen ser du under.

Apple Watch har fått et nytt, nyttig tilbehør: Denne lar deg lade klokken på farten »

(Via Engadget)

annonse