Nyhet

Nyeste Apple TV får seg en stor oppgradering

Ny fjernkontrollapp og langt enklere pålogging til tjenester er blant nyhetene.

I fjor slapp Apple en ny utgave av Apple TV. En liten boks som man har i nærheten av TV-en sin for å se innhold, eller bruke apper. Vi ble umiddelbart glade i den nye boksen da den dukket opp, men den var ikke helt uten feil. Blant annet var det til dels vanskelig å ha med å gjøre tastaturet på underholdningsboksen. Det blir det slutt på nå.

Eller, vel! Tastaturet har neppe blitt bedre. Apple nevnte det i hvert fall ikke underveis. Men det som ble nevnt er at selskapets Apple TV-app for iOS endelig skal støtte nyeste utgave av dingsen. En fjernkontrollapp for de eldre Apple TV-modellene har eksistert lenge, men ikke støttet nye tvOS før nå.

Les vår test av fjerde generasjon Apple TV her »

Skru på nattmodus

Fjerde generasjon Apple TV er langt smartere enn den som kom før. Og til høsten blir den enklere å bruke.

En annen nyhet for den lille boksen kjenner vi etter hvert fra bil-GPS-er, nettsteder og apper. Apple har nemlig lagt til en kveldsmodus til menysystemet, slik at du kan veksle til et langt mørkere uttrykk når det er mørkt rundt deg.

Pålogging til ulike tjenester har så langt vært en irriterende og treg prosess på Apple TV. Delvis på grunn av det nevnte tastaturet, men også fordi vi gjerne har mange slike tjenester. Nytt i neste oppdatering for Apple TV er at man skal kunne logge på mange ulike tjenester på én gang.

En frustrerende ting med Apple TV så langt har vært skjermtastaturet. Med en ny fjernkontrollapp og pålogging for mange samtidige tjenester skal boksen bli enklere å bruke.

Bedre appkobling mellom Apple-dingser

Å sveipe rundt i et langt alfabet på skjermen var noe av det mest irriterende vi gjorde da vi testet Apple TV for noen måneder siden.

Etter at Apple la til støtte for apper i TV-boksen sin har vi lagt merke til at mange utviklere slipper samme app på tvers av iOS- og tvOS-enhetene. Men helt sammenkoblet har universet likevel ikke vært. Hvis du lastet ned en app på iPhonen din, har du måttet oppsøke den samme appen og laste den ned manuelt på Apple TV.

Nå skal Apple TV hente ned appene synkront med at du plukker dem ned på de andre Apple-dingsene dine. Plukker du ned HBO Nordic til telefonen din, burde den altså samtidig hoppe inn i Apple TV-menyen din.

Spill med fire håndkontrollere

Som ett av de siste viktige poengene ble det kjent at den lille TV-boksen, eller av og til minikonsollen, vil kunne kobles til inntil fire samtidige spillkontrollere når oppdateringen slippes. Dermed åpner det seg nye muligheter for flerspillermoro i stua, uten at du trenger å ha en dyr spillkonsoll.

Det ble presentert flere nyheter under kveldens åpning av WWDC. Her er de viktigste:

Les også
Nå kan du se Canal Digitals innhold med Apple TV
Les også
Nå kan du styre Apple TV-en, selv om du har mistet fjernkontrollen
Les også
Altibox og TV2 forlenger fristen
Les også
Vi har prøvd iOS 10 – her er vårt førsteinntrykk
Les også
Her skjuler vi Aksjer-, Tips- og Vær-appene for godt!
Les også
Dette er nyhetene i macOS Sierra
Les også
Nå får Apple Watch ny og raskere programvare
Les også
Celluon PicoPro: – En iPad og en liten kloss ga meg en av årets største filmopplevelser
Les også
Ny iPad Pro og en heftig iPhone-oppgradering var kveldens største høydepunkt
Les også
Det tok sin tid, men Apple oppgraderer snart Remote-appen for å støtte nye Apple TV
Les også
Nye Apple TV: Apple TV har endelig blitt voksen
annonse