Rykte

– Apple Watch 2 kommer 2. halvår

Oppfølgeren til Apples smartklokke vil få GPS, mener kjent analytiker.

Apple har planer om å lansere to nye versjoner av Apple Watch i løpet av andre halvår i år. Det hevder den kjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, ifølge Appleinsider.com.

Opplysningene kom frem i et notat Kuo sendte til investorer på søndag, og som AppleInsider har fått tak i. I notatet legger Kuo frem opplysninger om Apples planer for smartklokker de neste seks månedene.

To nye klokker

Kuo hevder at Apple vil lansere to nye versjoner av Apple Watch i løpet av de neste månedene. Den første versjonen vil være en forholdsvis liten oppgradering av den første versjonen av Apple Watch. I tillegg til noe bedre vanntetthet vil den også være utstyrt med en ny prosessor fra TSMC, basert på en 16 nanometer produksjonsprosess.

Den mest interessante modellen, som Kuo kaller «Apple Watch 2», ventes a ha noenlunde samme design som dagens Apple Watch. Men klokken vil være utstyrt med GPS og et barometer. Hva GPS-en skal brukes til, sier ikke AppleInsider så mye om – men den vil naturligvis kunne gjøre karttjenester på klokken mindre avhengige av mobiltelefonen, samtidig som klokken også vil kunne fungere bedre med for eksempel treningsrelaterte apper som krever GPS-sporing.

Forventer innebygget 4G-støtte neste år

I tillegg til GPS vil Apple Watch 2 også få et batteri med bedre kapasitet, skal vi tro Kuo.

Analytikeren tror ikke Apple vil endre hvordan selskapets smartklokker ser ut i 2017, men regner det som ganske sikkert at neste års klokker vil få 4G-støtte – igjen noe som kan gjøre dem mindre avhengige av mobiltelefonen enn de er i dag.

Tidligere i sommer lanserte for øvrig Apple en ny versjon av sitt operativsystem for smartklokker, watchOS 3.0. I tillegg til at operativsystemet skal ha blitt raskere, har det også blitt enklere å bytte urskiver, og aktivitetsmåleren skal ha blitt bedre. Du kan lese mer om hva som er nytt i watchOS 3.0 her.

Få med deg testen av den forrige modellen:
Slik er Apple Watch i bruk »

(Kilde: Appleinsider.com)

Les også
Vil gi mobiler og smartklokker lengre batteritid ved å «dele» på strømmen
Les også
Neste år skal Apple trolig lansere en mobil som er heldekket av glass
Les også
– MacBook Pro skal få både OLED-berøringsflate og fingeravtrykkleser
Les også
iOS 10: – Dette er den største iOS-oppdateringen noensinne
Les også
Dette er nyhetene i macOS Sierra
Les også
Nå får Apple Watch ny og raskere programvare
Les også
Apple Watch: Slik erApple Watch i bruk
annonse