Tek.no

Test Apple Watch

Slik erApple Watch i bruk

Vi har testet Apples nye smartklokke.

Espen Irwing Swang, Tek.no
Espen Irwing Swang
9 Okt 2015 05:30

Introduksjon

Apples smartklokke har vært sett på nærmest som en forutsetning for at smartklokker skal bli det «neste nye». Sony har holdt på med dette i flere år, og giganten Samsung har hatt en rekke modeller på markedet. LG, Huawei og Motorola har hatt også hatt sine modeller, men gjennomgangstonen har likevel vært at så lenge Apple ikke er på banen, så vil salget av smartklokker ikke ta av. Den tonen stilnet riktig nok noe da Apple trakk sløret av sin smartklokke i mars i år. Enkelte hadde definitivt forventninger som overgikk hva Apple var i stand til å møte.

Nå er den i Norge

I dag er det bare en forsvinnende liten del av smartmobilbrukerne som har en smartklokke på håndleddet. Om Apple Watch vil endre dette bildet radikalt gjenstår å se. Nå kan du i det minste få kjøpt den i Norge.

Den største utgaven av sportsversjonen på håndleddet til kollega Niklas Plikk. Den ser voksen ut på et smalt håndledd. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Tre varianter

Apple Watch finnes i tre litt ulike utførelser, kalt Watch, Sport og Edition. Funksjonene er de samme i alle modellene. Hver modell kommer i to størrelser, 38 eller 42 millimeter. De minste har en skjerm på 1,32 tommer med 272 x 340 piksler (290 ppi), mens de største har en skjerm på 1,5 tommer, med 312 x 390 piksler (302 ppi). Den største skjermen er med andre ord ikke bare større, men også litt skarpere.

Ellers er sportsmodellen litt lettere og mer robust enn standardmodellen, mens edition-modellen har fått en urkasse i 18 karat gull, og finnes også i rosegull. Remmene er også tilpasset de ulike kategoriene.

Modellen vi har til test er en 42 millimeter Sport, som har aluminium i urkassen og sort rem i syntetisk gummi, eller fluoroelastomer, som Apple kaller det. Dette er en gummi som skal tåle mye, det være seg varme eller kjemiske påvirkninger.

Modellutvalget er bredt. I tillegg til at de tre modellene kommer i to størrelser, finnes de også med en rekke ulike farger og remmer. Foto: Apple

Sportsmodellene er også de rimeligste. Den minste koster 3790 kroner, mens modellen vi har til test er den største, og koster 4390 kroner.

Men er den verdt pengene?
Slik er Apple Watch i bruk >>

Apple Watch Series 1 Sport 42mm
7
Bra

Apple Watch Series 1 Sport 42mm

sitat"For deg som bruker iPhone er Apple Watch den beste smartklokken på markedet"
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Norsk talestyring
 • Krysse av
  Utskiftbar reim
 • Krysse av
  Skritteller og pulsmåler
 • Bytt
  Avhengig av mobiltilkobling
 • Bytt
  Høy pris

Les også