Nyhet

BlackBerry dropper Alicia Keys

Artisten slutter i direktør-rollen hun fikk i fjor.

Alicia Keys slutter i rollen som "global creative direktør" i BlackBerry, melder Cellular-News. Kanskje var ansettelsen bare ment som et PR-stunt, i forbindelse med lanseringen av operativsystemet BlackBerry 10 for ett år siden, men i alle tilfeller virker det ikke som det har kommet så veldig mye ut av samarbeidet for noen parter.

Den amerikanske artisten har det siste året "nådd ut til artister", samt jobbet med BlackBerrys stipendordning for kvinner, i sin direktørstilling. At Keys på et tidspunkt ble observert med en iPhone i hånden skal ifølge Cellular-News ha vært litt kontroversielt.

"Vi har satt pris på muligheten til å jobbe med en slik utrolig talentfull og engasjert person," skriver BlackBerry i melding, uten å gå i detalj på hvorfor samarbeidet mellom partene tar slutt etter ett år.

Selger dårlig

BlackBerrys nye mobiltelefoner basert på BlackBerry 10 har solgt dårlig, og ifølge CNN måtte selskapet ta avskrivninger på nesten 1 milliard dollar for usolgte enhter i september.

Samme måned varslet BlackBerry at de måtte kutte 4 500 stillinger, rundt 40 prosent av arbeidsstyrken. Planen var da å selge selskapet, men i november droppet de salgsplanene, og daværende toppsjef Thorsten Heins gikk av.

Den nye BlackBerry-sjefen slo nylig tilbake:
– Ryktene om vår død er betydelig overdrevet

(Kilde: Cellular-News, CNN)

Les også
Her er BlackBerry fortsatt store
Les også
Blackberrys børsverdi har skutt i været
Les også
– Nye telefoner vil ha tastatur
Les også
Google til krig mot patent-allianse
Les også
Nestlederen selger BlackBerry-aksjer
Les også
–Ryktene om vår død er betydelig overdrevet
Les også
Dropper BlackBerry-salg,toppsjefen går av
annonse