Apple og Samsung ble nesten enige i februar

Samsung ville krysslisensiere patentene.

Apple og Samsung har siden 2011 vært inne i det som har vært omtalt som en patentkrig. Det vi ikke visste er at selskapene var svært nærme en løsning i februar i år, ifølge The Wall Street Journal.

De to selskapene lever i en tett symbiose, der Samsung leverer en rekke deler til Apples iPhone. På den måten er Apple en svært viktig kunde for Samsung og Samsung en svært viktig leverandør for Apple.

Samsung vil krysslisensiere patentene

Personer høyt oppe i systemene i de to selskapene har snakket sammen en rekke ganger. I desember startet en rekke møter i Seoul i Sør-Korea, og selskapene kladdet en intensjonsavtale i februar. Det var snakk om en krysslisensieringsavtale for selskapenes patenter. Ifølge dokumenter fra U.S. International Trade Commission publisert tidligere denne måneden var det Samsung som viste viljen til en slik avtale, men det er usikkert hvilken innstilling Apple har til dette.

Apple har tilbydd rabatter overfor Samsung dersom Samsung ville krysslisensiere patentene sine mot Apple, slik at selskapet får tilgang til å bruke noen av Samsungs patenterte teknologier. Samsung har også tilbydd Apple lisenser for sine patenter, men Apple mener prisene har vært urimelige.

Retten har imidlertid vært uenige, og skal ha kommet frem til at Samsungs tilbud ikke har vært urimelig.

Flere eksperter har tidligere oppfordret USAs politikere til å komme på banen i saken fordi patentkrigen hemmer innovasjon.

(Kilde: online.wsj.com)

Les også
Samsung og Google slutter fred
Les også
Google til krig mot patent-allianse
Les også
Apple får millionbot i Japan
Les også
Samsung og LG begraver stridsøksen
Les også
Første "norske" fingeravtrykks-mobil kommer neste år
Les også
Obama stoppet iPhone- og iPad-forbud i USA
Les også
Samsung vil fortsatt levere til Apple
Les også
Apple knuste Samsung i retten
Les også
Slik unngår Microsoft å bli saksøkt av Apple
Les også
– Her er beviset for at Samsung ville kopiere oss
annonse