Til hovedinnhold

HTC må endre telefoner etter patenttap

Tapte rettssak mot Nokia.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

HTC vil bygge om noen av sine smarttelefoner etter å ha tapt en rettssak om trådløspatenter mot Nokia.

Patent nr EP1579613 omhandler hvordan telefonen tilpasser sitt revisjonsnivå. Kort fortalt gjør den det mulig for moderne smarttelefoner å operere i eldre mobilnettverk.

I en pressemelding til det taiwanske aksjemarkedet hevder HTC at patentet i realiteten er overflødig, og at de nå endrer telefonene slik at den overflødige teknologien fjernes. Ifølge HTC vil denne endringen føre til minst mulig ulempe for kundene i påvente av en anke.

Nokia uttrykker glede over at retten har avgjort at HTCs bruk av den aktuelle teknologien er et brudd på Nokias patent.

Les også: HTC One Mini blir forbudt i Storbritannia

Patenter er gull i mobilbransjen

Dette er den fjerde saken der det tyske rettssystemet gir Nokia medhold i en patentsak mot HTC. På verdensbasis har Nokia iverksatt 50 saker mot HTC.

Patenter representerer store verdier for mobilprodusentene. Kampen om patenter er derfor hard. Dette illustreres godt av konflikten mellom Apple og Samsung, som har versert i det amerikanske rettssystemet i flere år.

Løsningen på patentkonfliktene er ofte at konkurrenter blir enige om å krysslisensiere patenter til hverandre. Dette er årsaken til at Google beholdt patentporteføljen i Motorola da selskapet solgte Motorola Mobility til Lenovo nylig.

Les mer: Samsung og Google slutter fred

Kilde: (ZDNet)

annonse