Til hovedinnhold

– Microsoft tjener milliarder på Android

Omsetter for mye mer på Android enn sitt eget Windows Phone, takket være patenter.

iStockphoto/montasje V. Haugen, Mobilen.no

Microsoft har gjennom årenes løp sikret seg mange patenter, og lisensierer flere av disse patentene til blant annet Samsung, LG, HTC og andre store Android-produsenter.

Ifølge WMPoweruser er dette noe de tjener mye, mye penger på.

Mesteparten fra Android-patenter

De siste kvartalstallene til Microsoft viste en økning i omsetningen på 1,2 milliarder dollar (7,1 milliarder kroner), noe selskapet selv begrunnet med salg av Android-patenter og egne Windows Phone OS-lisenser.

En utregning fra nettstedet Geekwire viser imidlertid at omsetningen fra Windows Phone-lisenser burde ligge på mindre enn 400 millioner dollar per år. Dette er basert på tall fra analyseselskaper om at rundt 26 millioner Windows Phone-enheter ble sendt til butikkene det siste året, og at Microsoft får cirka 15 dollar per enhet.

Derfor trekker Geekwire en forsiktig konklusjon på at Android-patentene gir Microsoft nærmere en milliard dollar i omsetning per år, eller at de kanskje allerede har nådd en slik milepæl. Nettstedet minner også om at det dreier seg om en økning på 1,2 milliarder, og at den totale omsetningen naturligvis vil være høyere.

Alle de store Android-produsentene, med unntak av Motorola, har angivelig meldt seg på patentprogrammet til Microsoft, noe som kan sikre teknologikjempen gode inntekter også fremtiden.

Les også: – Nokia må velge Android, før det er for sent

(Kilder: WMPoweruser, Geekwire, Microsoft (Form 10 K))

annonse