Til hovedinnhold

Samsung og LG begraver stridsøksen

Etter en voldsom patentkonflikt har produsentene plutselig blitt enige om samarbeid.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

De to sørkoreanske produsentene LG og Samsung har i et års tid bombardert hverandre med søksmål og motsøksmål som er knyttet opp mot patenter på skjermteknologi. Selv koreanske myndigheter har tidligere måttet bryte inn i konflikten for å mekle.

Nå melder Wall Street Journal og flere andre nyhetsmedier at de to kamphanene har blitt enige om å avblåse patentkrigen og heller forsøke å få til et samarbeid.

Står sterkere sammen?

Både LG og Samsung er blant verdens aller fremste på LCD- og OLED, teknologier som brukes i blant annet mobilskjermer og smart-TV-er. Stridens kjerne har derfor vært at begge parter har anklaget konkurrenten for å ha brukt patentert teknologi i skjermproduksjonen.

Samsung oppgir i en pressemelding på koreansk at hensikten med samarbeidet er å stå sterkere globalt og sammen få til en raskere utvikling i skjermteknologien. Samtidig innrømmer Samsung at søksmålene med LG har vært svært tidkrevende.

Riktignok på en annen skala, i et annet land og i en helt annen kontekst, har sørkoreanerne i Samsung og LG fått til noe amerikanerne Apple og Google ikke har: et samarbeid om patenter. Det spørs vel om patentsamarbeidet fra Seoul kan sette en slags presedens videre østover over Stillehavet, men kanskje kan sørkoreanerne Samsung og LG likevel få noen fortrinn i konkurransen mot USA, Japan og Kina på mobilmarkedet fremover.

Les også: Obama stoppet iPhone- og iPad-forbud i USA


(Kilder: Wall Street Journal, Samsung)

annonse