Tesla satte Model 3-produksjonen på pause for å fikse problemer

Da Teslas Model 3 ble offisielt lansert beskrev Elon Musk arbeidet med å få levert delene og jekke opp produksjonen som intet mindre enn et «produksjonshelvete», som innebar at produksjonstempoet har gått tregt. Nå har selskapet iverksatt en ny strategi som skal få sving på sakene.

Tesla bekreftet overfor Bloomberg nylig at de rett og slett satte Model-produksjonen på pause forrige måned, nærmere bestemt fra 20. til 24. februar.

Ifølge uttalelsen fra Tesla-representanten skal slike pauser være et ledd i selskapets plan for å forbedre automatiseringen og fjerne flaskehalsen i produksjonen av Model 3 fremover. Pausene skal med andre ord ikke føre til forsinkelser i leveringen, men altså forhåpentligvis det motsatte.

Sikter mot 5000 i uken

Bilde: Tesla

Som vi meldte i januar produserer Tesla fremdeles langt færre Model 3-biler enn det som opprinnelig var planlagt, men antallet har begynt å ta seg kraftig opp. Ifølge bilprodusenten ble det produsert 24 565 biler i det fjerde kvartalet av 2017, og av disse var 2425 Model 3-biler.

Det betyr at de ble produsert cirka 200 biler i uken i det fjerde kvartalet, som er en betydelig forbedring fra det puslete tallet på 260 biler som Tesla meldte de hadde produsert før oktober 2017 på grunn av de store produksjonsproblemene i begynnelsen. Det er likevel langt bak målet Elon Musk satte i forkant av Model 3-lanseringen.

I forbindelse med presentasjonen av resultatene for fjerde kvartal 2017 gjorde Tesla det klart at de sikter mot en ukentlig produksjon på 2500 Model 3 mot slutten av inneværende måned og 5000 Model 3-biler i uken innen utgangen av andre kvartal i år, så ambisjonene er altså fremdeles høye.

På Teslas norske hjemmesider opplyses det at Model 3 vil bli levert om 12-18 måneder.

Mange nyheter er på vei til Model 3: Elon Musk sier at Model 3-eiere snart skal kunne kontrollere «alt» i bilen med stemmen »

Les også
Model 3-eiere ble utelåst mens appen var nede
Les også
– Dette har vært de verste månedene jeg noensinne har opplevd
Les også
– Nå produserer vi over 500 biler om dagen
Les også
Tesla stanser Model 3-produksjonen i en uke
Les også
Tesla har ennå ikke nådd produksjonsmålet sitt for Model 3
Les også
Elon Musk varsler tregere Tesla-leveringer i Norge
Les også
Krasjet Tesla Model 3 i 100 kilometer i timen – slapp unna uten skader
Les også
Elon Musk sier at Model 3-eiere snart skal kunne kontrollere «alt» i bilen med stemmen
Les også
Tesla produserer fortsatt langt færre Model 3-biler enn planlagt
Les også
Tesla har bare produsert 260 Model 3 så langt
annonse