Tek.no

Nyhet

Krasjet Tesla Model 3 i 100 kilometer i timen – slapp unna uten skader

Likevel har Musk nå varslet sikkerhetsendringer.

Model 3 Crash test dummy/Reddit. Gjengitt med tillatelse.
19 Feb 2018 06:26

Som alle andre biler er heller ikke de elektriske Tesla-bilene immune mot ulykker, men nå har vi fått et tegn på at bilene er bemerkelsverdige sikre. Nylig la en Reddit-bruker ut bilder av hans totalvrakede Model 3 – som han selv unnslapp så så si uten skader.

Den uheldige sjåføren krasjet bilen sin i en annen bil som hadde stoppet på veien, og holdt en fart på cirka 100 kilometer i timen når ulykken skjedde.

Bildene av bilen etter krasjet, som ble lagt ut på nettstedet Imgur, viser at den fremre delen av bilen er smadret, mens selve kupeen er mer eller mindre uskadet. Det gjorde at sjåføren, ifølge ham selv, slapp unna ulykken med kun en mindre skade i den høyre foten.

Den eneste nevneverdige skaden i kupeen var en ødelagt berøringsskjerm, som gjorde at sjåføren ikke fikk åpnet hanskerommet på en praktisk måte.
Model 3 Crash test dummy/Reddit. Gjengitt med tillatelse.

Musk varsler endringer

I en kommentar på Reddit gir sjåføren uttrykk for at han er svært imponert over sikkerheten og at ambulansepersonellet fortalte ham at han «skulle vært død» etter ulykken. Selv mener han at han trolig hadde blitt drept om han hadde kjørt en annen bil.

Det eneste sjåføren pekte på var at han ikke fikk tilgang til hanskerommet på bilen for å få tak i forsikringsinformasjon og andre papirer, siden hanskerommet kontrolleres med berøringsskjermen midt på dashbordet. Denne ble naturlig nok ødelagt i ulykken.

Denne saken ble imidlertid raskt respondert på av sjefen sjøl, Elon Musk. I en Twitter-melding kunngjør Musk at de skal legge til en ny programvarefunksjon som sørger for å åpne hanskerommet automatisk ved bråstopper som forårsakes av kollisjoner.

I tillegg skriver Musk at de skal se på muligheten for å legge et tynt lag plast på utsiden eller innsiden av skjermglasset for å hindre at denne knuses ved ulykker. Når de nye endringene eventuelt kommer på plass er ennå uvisst.

Tesla gjør det dårligere når det gjelder garantiordningen: Bilmerket ble nylig slaktet av Forbrukerrådet på grunn av mangelen på kapasitetsgaranti »

Les også
Tesla satte Model 3-produksjonen på pause for å fikse problemer
Les også
Elon Musk sier at Model 3-eiere snart skal kunne kontrollere «alt» i bilen med stemmen
Les også
Tesla produserer fortsatt langt færre Model 3-biler enn planlagt
Les også
Elon Musk bekrefter: Tesla Pick-up ligger i planene
annonse