Nyhet

Tesla har bare produsert 260 Model 3 så langt

Sier de har identifisert produksjonsproblemene.

Det var knyttet store forventninger til Teslas nye «billigmodell» Model 3, som omsider ble lansert i sommer, men til tross for planer om rask økning i produksjonen for å møte den sterke etterspørselen, støtte Tesla på produksjonstrøbbel i begynnelsen.

Ifølge Teslas nye rapport har de bare produsert 260 Model 3-enheter så langt – langt bak det opprinnelige målet på 1600 som Elon Musk estimerte i juli.

Den lave produksjonraten skal komme av «flaskehalser» i produksjonslinjen, som Musk nå lover skal være løst. I en melding til investorer legger Tesla vekt på at forsinkelsene er midlertidige:

– Det er viktig å poengtere at det ikke er noen fundamentale problemer med Model 3s produksjonslinje. Vi vet hva som må fikses og vi er trygge på at vi kommer til å fikse dem i nær fremtid, skriver selskapet i rapporten.

Det kom tidlig indikasjoner på at det ville bli krevende å øke produksjonen av bilen. Da Model 3 ble offisielt lansert beskrev Elon Musk arbeidet med å få levert delene og jekket opp produksjonen som intet mindre enn et «produksjonshelvete».

Tesla Model 3.

Planer om 20 000 i desember

Det er uvisst akkurat hva kapasiteten ligger på akkurat nå, men det er ingen hemmelighet at selskapet har planer om å fortsette å øke produksjonen kraftig. I forbindelse med kunngjøringen av den første Model 3-modellen i juli i år kom det nemlig frem at Tesla etter planen skal øke produksjonen til hele 20 000 biler i desember måned. Hvorvidt de når dette gjenstår jo å se.

Alle detaljene om Model 3 er ennå ikke avslørt, men bilen kommer i to utgaver med ulik motoreffekt og rekkevidde. Bilen har ikke noe tradisjonelt dashbord, men heller en enkelt 15 tommer stor skjerm som skal vise alt du vanligvis har i dashbordet. I motsetning til den vertikalt orienterte skjermen i Model S er Model 3-skjermen horisontal.

Hver bil skal bestå av 10 000 unike komponenter og har åtte kameraer og 12 ultrasoniske sensorer, ifølge Musk selv. Leveringstidspunktet til bilen avhenger av bestillingstidspunkt og andre faktorer, men vil være et godt stykke utpå nyåret.

Tesla har mange konkurrenter: Her er noen av elbilene som kan utfordre Tesla i Norge fremover »

Les også
– Nå produserer vi over 500 biler om dagen
Les også
Tesla satte Model 3-produksjonen på pause for å fikse problemer
Les også
Tesla produserer fortsatt langt færre Model 3-biler enn planlagt
Les også
Nå vet vi litt mer om Tesla Model 3
Les også
63 000 har kansellert Model 3-reservasjonen sin
Les også
Lansert lørdag: Dette lærte vi om Tesla Model 3
Les også
I dag er dagen mange elbilentusiaster har ventet på
Les også
Her er den: Teslas første Model 3
Les også
Sjekk når din Tesla Model 3 blir klar
Les også
Elon Musk: – Første Tesla Model 3 ferdigstilles på fredag
annonse