Til hovedinnhold

– Nå produserer vi over 500 biler om dagen

Tesla har fått fart på produksjonen av Model 3.

Tesla stoppet nylig hele produksjonen av sin nye Model 3 i en uke for å få has på flaskehalser i systemet. Nå virker forbedringene å bære frukter, hvor Elon Musk i en e-post til sine ansatte kommer med en gladmelding, melder Electrek.

– Det ser ut som vi passerer 500 biler om dagen denne uken, skriver Musk.

Det betyr i så fall at selskapet etter alle solemerker begynner å få fart på produksjonen av sin «folkebil». Med 3500 biler i uken kan det se ut som målet om 5000 i løpet av de kommende to månedene er innenfor rekkevidde.

75 prosent opp fra forrige måned

Om tallene til Elon Musk stemmer har produksjonen av Tesla Model 3 steget med hele 75 prosent sammenlignet med forrige måned. Det er imidlertid fortsatt mye arbeid som gjenstår.

Under stansen av produksjonen skulle selskapet se på forbedringer av blant annet automatiseringen, hvor Musk selv hevdet å ha undervurdert mennesket i produksjonen av den nye bilen.

Det har også lenge blitt pekt på problemer med batteri-produksjonen som en av de store synderne. Dette skal nå være så godt som løst.

Foreløpige sikkerhetstester lover godt

Samtidig som Tesla begynner å få sving på produksjonen, begynner de første resultatene fra IIHS (Insurance Institute for Highway Safety å komme inn.

Både Model S og Model X har tidligere gjort det meget bra i disse testene, og nå har også Model 3 vært igjennom ilden. Alle resultatene er imidlertid ikke avslørt, men resultatene fra unnamanøver-testen er frigjort. Akkurat som Teslas tidligere modeller gjør også Model 3 det godt her, ettersom den er utstyrt med de samme sensorene og sikkerhetsfunksjonene. Dermed endte også Model 3 opp med «Superior»-scoren til IIHs på dette punktet.

Samtidig virker bilen å ha gode lys, hvor den har fått betegnelsen akseptabel, noe som er bedre enn hva for eksempel Model S klarte. Den står nemlig fortsatt med betegnelsen dårlig. IIHS skal være notorisk strenge på dette, så «akseptabelt» er ikke akkurat hverdagsmat.

Hvordan holder egentlig batteriet til Tesla?
Bedre enn ventet kan mye tyde på »

(Kilde: Electrek)

annonse