Tesla produserer fortsatt langt færre Model 3-biler enn planlagt

Men antallet har likevel tatt seg litt opp, ifølge de siste tallene.

Da Teslas Model 3 ble offisielt lansert beskrev Elon Musk arbeidet med å få levert delene og jekke opp produksjonen som intet mindre enn et «produksjonshelvete», som innebar at produksjonstempoet lenge gikk tregt.

Nå har Tesla sluppet ferske produksjonstall som indikerer at tempoet fremdeles dessverre er temmelig labert. Ifølge bilprodusenten ble det produsert 24 565 biler i det fjerde kvartalet av 2017, og av disse var 2425 Model 3-biler.

I forbindelse med kunngjøringen av den første Model 3-modellen i juli i år kom det frem at Tesla hadde planer om å øke produksjonen til 20 000 biler i desember måned, så i forhold til dette målet er produksjonen ennå svært lav.

Bilde: Tesla

Mye høyere enn tredje kvartal

Likevel er tallet vesentlig høyere enn det puslete tallet på 260 biler som Tesla meldte de hadde produsert i det tredje kvartalet, og selskapet sier at de nå har kommet langt i å løse produksjonsproblemene.

– I løpet av det fjerde kvartalet har vi gjort stor fremgang når det gjelder flaskehalsene i Model 3-produksjonen, med et produksjonstempo som økte kraftig mot slutten av kvartalet, skriver Tesla i pressemeldingen.

Tesla satser på fortsatt fremgang og skriver at de forventer å ende opp med en ukentlig produksjon på 2500 Model 3-biler i det første kvartalet i år, og 5000 innen utgangen av det andre kvartalet. Om de når disse målene ser det altså ganske lyst ut når det gjelder å møte etterspørselen.

Når det gjelder leveringer hadde Tesla imidlertid et godt kvartal totalt sett. I perioden ble det levert til sammen 29 870 biler, hvorav 15 200 var Model S-biler og 13 120 var Model X-biler. Dette var en økning på 27 prosent i forhold til samme periode i fjor og gjør det til det beste kvartalet hittil for selskapet. 1550 Model 3-biler ble levert i perioden.

Tesla skal også lage en pick-up, har Elon Musk bekreftet »

Les også
Tesla har ennå ikke nådd produksjonsmålet sitt for Model 3
Les også
Tesla satte Model 3-produksjonen på pause for å fikse problemer
Les også
Krasjet Tesla Model 3 i 100 kilometer i timen – slapp unna uten skader
Les også
Elon Musk sier at Model 3-eiere snart skal kunne kontrollere «alt» i bilen med stemmen
Les også
Elon Musk bekrefter: Tesla Pick-up ligger i planene
Les også
Tesla Model 3 har fått offisiell rekkevidde
Les også
Tesla utsetter Semi-lansering – skylder på Model 3-trøbbel
Les også
Tesla har bare produsert 260 Model 3 så langt
Les også
Sjekk når din Tesla Model 3 blir klar
annonse