Til hovedinnhold

Model 3-eiere ble utelåst mens appen var nede

David Zalubowski/AP/NTB scanpix
Finn Jarle Kvalheim

Teslas biler er så oppkoblede og digitale at de knapt har tradisjonelle knapper og brytere i interiøret. Men så tett kobling til app og sky som bilene har kan også by på noen utfordringer når systemene som styrer dem er nede.

TheNextWeb skriver at en rekke Tesla Model 3-eiere i løpet av natten har opplevd å bli utestengt fra bilene sine etter at app-tjenestene var nede for vedlikehold.

@Tesla your server is down for maintenance and we’re locked out of the car. What’s your ETA?

Model 3 kan åpnes med én av de to kredittkortnøklene som følger med, eller med en mobilapp. For eiere som hadde kjørt avsted uten nøkkelkortene betød nedetiden at de måtte vente før de kunne kjøre videre.

Måtte vente mer enn tre timer

Flere av Tesla-eierne har brukt Twitter for å klage sin nød, og rapporterte lange ventetider for å komme i kontakt med Teslas hjelpetjenester. Alt mens appen altså enten fortalte dem at de var utlogget og ute av stand til å logge inn igjen, eller at de var innlogget men ikke hadde noen registrerte biler i appen.

Tesla-tjenestene skal nå være oppe og gå igjen - i det minste for en del av brukerne. Men for enkelte ble det lang tid å vente. Twitter-brukeren Melissa Chan rapporterte at appen var nede i tre og en halv time, før de altså fikk låst opp bilen sin igjen.

Nøkkelkortene som følger med Model 3 er på størrelse med vanlige kredittkort, og passer i vanlige lommebøker og kortholdere. Kortene holdes mot døren for å åpne bilen, og mot et område ved koppholderene inni bilen for å starte den. Det er også mulig å kjøpe en tradisjonell fjernkontrollnøkkel til Model 3, men det følger ikke med bilen.

Tesla har foreløpig ikke svart

Til tross for at både Tesla og sjefen Elon Musk er svært aktive på Twitter, har ingen av dem brukt tjenesten til å svare på kritikken fra bileierne så langt.

Vi spurte Tesla i Norge om de kjenner til saken, og om norske kunder er rammet av nedetiden, men kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla sier at de ikke er kjent med nattens problemer, men de har likevel et råd til Model 3-eiere:

– På generelt grunnlag anbefaler vi Model 3-eiere å til enhver tid ha nøkkelkortet til bilen sin i lommeboken. Mobiltilgang er en praktisk tilleggsfunksjon, men man bør alltid ha med nøkkelkortet i tilfelle mobilen for eksempel går tom for strøm, sier Roland.

Det er ikke første gang noe liknende skjer. På vårparten i fjor beklaget Tesla et annet apputfall der kundene deres mistet tilgang på noen av funksjonene.

annonse