Til hovedinnhold

Elon Musk varsler tregere Tesla-leveringer i Norge

– Leveringskapasiteten er sprengt, sier Musk i en melding.

Tesla-sjefen Elon Musk meldte i helgen på Twitter at han roer ned leveringene av Tesla-biler til Norge. Musk skriver i meldingen at den lokale logistikkapasiteten i Norge er sprengt, og at sikkerheten til kundene er viktigere enn noen ekstra biler dette kvartalet.

Meldingen kommer som en respons på en artikkel hos nettstedet Electrek, hvor det pekes på at flere lastebiler som frakter Tesla-bilene over grensen er blitt stanset den siste tiden på grunn av brudd på sikkerhetsregler.

Som NRK Østfold rapporterte forrige uke har hele fem bilfraktere som transporterer nye Teslaer til Norge blitt stanset på Svinesund med alvorlige mangler bare i løpet av halvannen uke. I tillegg skal én bilfrakter ha vært involvert i en ulykke.

Lover bedring

En av frakterne ble stanset fordi kjøretøyet manglet flere lys, hadde dårlige bremser, feil på styringen og nedslitt tilhengerkobling. De problematiske Tesla-frakterne kommer hovedsaklig fra Gøteborg Havn i Sverige og tilhører for det meste litauiske transportselskaper.

Kommunikasjonssjef hos Tesla Norge, Even Sandvold Roland, fortalte overfor NRK at de har støtt på problemer med den vanlige leveringsruten, som går via Drammen havn, på grunn av kapasitetsutfordringer. Gøteborg-ruten er ment som en midlertidig løsning for å avlaste den vanlige ruten, men har altså ikke fungert så godt hittil.

Ifølge Roland jobbes det med å finne en løsning på problemene, og Tesla har bedt Norges Lastebileierforbund om assistanse til å finne andre leverandører som har kapasitet til å håndtere volumet til Tesla-leveringene.

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at de har gjennomført et møte med representanter for Tesla, og at vegdirektøren har bedt selskapet om å rette opp i de kritikkverdige forholdene så snart som mulig. Under møtet foreslo Tesla at representanter fra Statens vegvesen kunne inspisere og veilede opplastingen i Gøteborg, et tiltak som allerede skal være satt i gang.

Ny oppdatering skal ha gjort Teslas Autopilot betraktelig bedre »

Les også
Teslaer med autopilot får dashcam-funksjon
Les også
Nettsted: Snart vil Tesla kreve ekstra betaling for Internett i bilen
Les også
Teslas «underholdningsprosessor» har blitt dobbelt så rask
Les også
Ny oppdatering skal ha gjort Teslas Autopilot betraktelig bedre
Les også
Tesla satte Model 3-produksjonen på pause for å fikse problemer
Les også
Elon Musk sier at Model 3-eiere snart skal kunne kontrollere «alt» i bilen med stemmen
annonse