NyhetÅrets lyd- og bildeprodukter

Vi har kåret årets beste lyd- og bildeprodukter

Se hvilke produkter som stikker av med prisene.

2015 nærmer seg med stormskritt slutten, et år som i teknologiens verden har bydd på en rekke nye produkter og formater. På TV-fronten har 4K-oppløsningen kommet for fullt på flere, billigere modeller. Hjemmene våre har fått langt flere lyd-enheter å velge i, hvor de mest populære nå bruker ditt hjemmenettverk til å kommunisere med telefonen din om hvilken musikk den skal spille.

Mange nye TV-er og lyd-produkter har vært innom vår testlab i løpet av de tolv månedene som har gått, noen mer imponerende enn andre. I en rekke artikler skal vi kåre hvilke produkter i de ulike sjangrene som fortjener prisen årets produkt. Vi starter altså med lyd- og bilde-kategorien, og her er årets beste produkter etter vår mening:

Årets ørepropper

M-Fidelity HF-3.

M-Fidelity HF-3

Vi stater med årets ørepropper, et produkt som lar oss høre på musikk i ro og mak på vei til jobben. På markedet finnes det en rekke modeller å velge mellom i alle prisklasser, men det er et produkt som skiller seg ut for oss i 2015.

Årets ørepropper er etter vår mening M-Fidelity HF-3, hvilket er andre generasjon propper vi tester fra produsenten. En av de store styrkene til HF-3 er at du kan gjøre en avstøpning og få de tilpasset til at de passer dine ører helt perfekt. Men det at de kan formstøpes er langt fra den eneste grunnen til at de ror i land seieren. HF-3 byr nemlig på fortreffelig lydkvalitet der du blant annet får et meget bredt stereoperspektiv, samt presis bassgjengivelse og krystallklar diskant. Alt sett under ett er dette et meget solid og godt produkt til prisen du betaler.

Årets hodetelefoner

Denon AH-MM400.

Denon AH-MM400

Ikke alle liker å bruke ørepropper, og da er hodetelefoner et godt alternativ. Også her er det kamp om beinet, og det finnes utallige modeller å velge mellom. Her har vi testet mange gode modeller i år, hvor den beste er Denon AH-MM400.

Grunnen til dette er etter vår mening mange, og en av disse er selvsagt lydkvaliteten du får. Disse klokkene passer utmerket for deg som er på jakt etter et hodesett som spiller nøytralt. Samtidig er dette et produkt du kan bruke over alt, både sittende stille eller på farten. Denon har lagt seg i selen når det kommer til byggekvalitet, hvor nøttetre og aluminium står på menyen. Komforten er helt på topp, og samtidig kan du folde klokkene sammen når du ikke bruker de.

Årets Blåtann-høyttaler

Marshall Kilburn.

Marshall Kilburn

Så går vi videre til høyttalere, og første stopp blir modeller som gir deg lyd via en Blåtann-overføring. Her igjen finnes det utallige modeller, som koster alt fra noen få hundrelapper og oppover til flere tusen kroner. Årets beste modell i denne klassen tok det oss ikke lang tid å bli enige om.

Den er det nemlig Marshall Kilburn som får. Dette er en ren dynamitt-kube av en høyttaler som virkelig gir deg vannvittig mye trøkk for pengene du betaler. Dette er samtidig en høyttaler som skiller seg ut når det kommer til utseende, hvor den har klare likhetstrekk med de klassiske gitarforsterkerne. Samtidig er den batteridrevet, og kan gi deg mange timer med lytting mellom hver oppladning. Den er også laget for å ta med seg på tur med en hendig bærestropp.

Årets Wifi-Høyttaler

Sonos Play:5.

Sonos Play:5

Et voksende segment innen høyttalere og lyd er modeller som bruker hjemmenettverket ditt til å spill av musikken du ønsker via mobilen eller datamaskinen din. Her går prisen til en produsent som var først ute med å lage nettopp slike høyttalere, og som fortsatt viser at de kan sine saker godt.

Sonos lager høyttalere i flere størrelse og prisklasser, men modellen vi liker spesielt godt er den nye utgaven av Play:5. Dette er toppmodellen fra selskapet, og byr på en stor allsidighet ved at den takler og støtter en rekke ulike tjenester. Samtidig er lydkvaliteten hentet fra øverste hylle, hvor både bass og diskant kan by på naboklager på full spiker – samtidig som lyden holder en meget høy kvalitet. Et annet pluss ved denne modellen er at Sonos har utviklet en meget brukervennlig app som alle kan bruke.

Årets Folke-TV

Sony X8505C.

Sony X8505C

Vi tar steget over til TV-enes verden. I år har vi fått stiftet bekjentskap med en rekke nye 4K-modeller, og samtidig har vi fått nye TV-er som byr på flere farger. Først skal vi kåre den beste folke-TV-en, altså en TV som er priset slik at den er innenfor rekkevidde for de fleste av oss.

Og prisen går til Sonys X8505C-modeller, og spesielt 55-tommers utgaven, som er størrelsen de fleste av oss kjøper. For de omlag 13 000 kronene du betaler for et eksemplar, får du en meget gjennomført TV på alle områder. Den er meget god til å gjengi farger, og oppskalerer dagens HD-innhold på mesterlig vis. Samtidig er den enkel i bruk, og har en pekekontroll som gjør interaktive løsninger enklere å håndtere. Og for de som er inne på tanken om å kjøpe en TV til å spille på er dette et meget godt alternativ, hvor du får lav inputlag.

Årets TV

Samsung JS9505.

Samsung JS9505

Nå er vi straks ved veis ende, men vi har spart det beste til slutt. Årets TV er altså den beste TV-en vi mener du kan kjøpe i skrivende stund, basert på hvor god bildekvalitet du får, og ikke minst hva du må betale for herligheten. Skal du ha det aller beste sortnivået på markedet er OLED svaret, men forskjellen ned til vinneren vi har plukket er ikke så stor som du kanskje skulle tro, og den er minst like god på en rekke andre områder – og prislappen er under halvparten.

Vinneren er etter vår mening Samsungs nye 9000-serie, nærmere bestemt JS9505. Denne modellen har Samsungs nye SUHD-panel, som blant annet gir deg flere og bedre farger enn vi noensinne har sett fra en LCD, og våre målinger viser at de også er fullt på høyde med OLED-modellene til LG og Panasonic. Samtidig er dette en TV som er meget brukervennlig takket være Tizen-plattformen, og utseendet er det heller lite å si på. Overflater i børste aluminium og en rålekker fot setter en prikk over i-en. Denne modellen er også klargjort for kommende standarder som HDR, og kan by på hele 1000 nits lysstyrke. Sortnivået er som nevnt ikke fullt så rått som hos LGs og Panasonics nye OLED-modeller, men fortsatt det beste vi har sett fra en LCD. Samtidig er denne modellen mye bedre på bevegelse enn LGs OLED-konkurrent, og ikke minst er prislappen langt hyggeligere.

Les også
Årets kameraer 2015: Dette er kameraene som imponerte oss mest i årets som gikk
Les også
Slik skal Samsung hindre hacking av smart-TV-ene
Les også
Her er våre 13 spådommer for teknoåret 2016
Les også
Dette er årets mest leste saker
Les også
Sonos Play:5: Vi har testet Sonos' nye Play:5
Les også
Marshall Kilburn: Denne høyttaleren spiller langt høyere enn du skulle tro
Les også
Sony KD-55X8505C: Sonys nye 4K-TV er en av de beste vi har testet
Les også
Denon AH-MM400: Vakre hodetelefoner med himmelsk lyd
Les også
Samsung UE65JS9505: Test: Samsung UE65JS9505: Denne Samsungen overgår OLED
Les også
M-Fidelity HF 3: Skreddersydd godlyd til mobiltelefonen
annonse