Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony KD-55X8505C

Sonys nye 4K-TV er en av de beste vi har testet

Byr på rå skarphet og god oppskalering.

Stilrent og enkelt i bruk

I år satses det for fullt på 4K-TV-er i butikkhyllene, og produsentene begynner å tilby modeller som er rimeligere. Det betyr at teknologien som for et par år siden var forbeholdt toppmodellene, nå finner veien til langt flere serier.

En av produsentene som gjorde det meget hvast med sin 4K-modell i 2014 var Sony, som med sin S9005 hadde blant de aller beste TV-ene du kunne kjøpe.

Nå er de på krigsstien igjen med en ny og spennende modell i X85-serien. Dette er en TV som på papiret har arvet mye av teknologien fra fjorårets toppmodell, og som samtidig har fått et helt nytt brikkesett under panseret – til en langt hyggeligere pris. Vi har tatt en nærmere kikk på Sony KD-55X8505C.

Ingen geitebukk

Foten er enkel og minimalistisk. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ut av esken er det en anonym og ren modell som møter oss.

Rammene er i sort metall, og er helt flate og lineære, uten verken noen ekstra bøyer eller glass. Her er det rent og enkelt som står på agendaen. Modellen har tynne rammer som på ingen måte tar vekk noe oppmerksomhet fra selve bildet på skjermen. Byggekvaliteten er det lite å si på her, TV-en fremstår som meget velbygget.

Det eneste som skiller seg ut litt på rammen er en opplyst Sony-logo i underkant av panelet. De rene linjene faller i smak i vår bok.

Mye av det samme kan vi også si om foten, som følger den samme trenden vi har sett mange andre produsenter bruke de siste månedene. Det er nemlig en bøyd skinne som har fått jobben som fot, og det gjør den godt. TV-en står stødig og foten gir den ellers anonyme designen en liten piff.

Android-menyene er satt opp i rekker etter kategorier. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Android hever brukeropplevelsen

En annen trend blant årets TV-produsenter er et bedre og enklere brukergrensesnitt. Her hadde Sony en PlayStation-preget meny på sine eldre modeller, men i år har de snudd seg rundt etter noe nytt.

På årets modeller finner vi nemlig en Android-plattform, noe vi aller best kjenner fra mobilverden. Med dette grensesnittet ruster Sony seg til kamp mot Samsungs Tizen, Panasonics Firefox OS og ikke minst LGs WebOS.

Etter å ha brukt dette systemet over en periode må vi at Sony har gjort et godt valg i å ta Android inn i varmen. Grensesnittet er enkelt å finne frem i, og det hele er bygget opp på samme måte som for eksempel Netflix, der kategorier legges på en og samme linje, slik at du blar deg sideveis når du finner det du er på jakt etter vertikalt.

Skal vi sette fingeren på noe så må det bli at denne måten å løse menyen på gjør at du må trykke en del mer for å komme dit du ønsker deg, men likevel er dette en forbedring fra hva som var tilfellet med det gamle systemet til Sony, og samtidig er det også med apper og funksjoner å velge i.

Disse to fjernkontrollene følger med i esken. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ingen pekekontroll

En av tingene vi liker spesielt godt med TV-er fra både Samsung og LG, er at de begge leverer med en pekekontroll sammen med TV-ene sine. Det gjør jobben langt enklere når du skal navigere deg rundt i menyene på skjermen.

Sony har ingen pekekontroll, men har valgt en litt annen vri på sin «interaktive»-kontroll. I likhet med Panasonic har nemlig den japanske giganten valgt å bruke en pekeplate på kontrollen sin, og denne må vi si er et hakk hvassere i bruk enn kontrollen til Panasonic.

Dog, holder vi fortsatt en liten knapp på pekekontrollene fra Samsung og LG, som begge er hakket bedre å bruke, selv om Sonys løsning også gjør at jobben med å slynge seg rundt i menyene blir langt enklere enn med en tradisjonell kontroll.

Sony KD-55X8505C
9
Imponerende
Anbefalt

Sony KD-55X8505C

sitat"Sony treffer godt med sin nye X1-prosessor »"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god på farger
 • Krysse av
  Knallgod til å oppskalere
 • Krysse av
  Enkel i bruk
 • Krysse av
  Enkel og ren design
 • Krysse av
  God pekekontroll
 • Krysse av
  Lav inputlag

Ting å tenke på

 • Bytt
  Sliter med gjenskinn
 • Bytt
  Dårlig lyd