Tek.no

Nyhet

Slik skal Samsung hindre hacking av smart-TV-ene

Neste års TV-modellen fra elektronikkgiganten skal bli ekstremt sikre.

Tooykrub/Shutterstock.com
4 Jan 2016 11:03

Svært mange elektroniske produkter er nå blitt koblet på Internett, noe som innebærer at kampen mot hacking må foregå på stadig flere fronter, ikke minst innen TV-er. Nå skal TV-giganten Samsung ta skikkelig grep for å sikre apparatene sine mot angrep.

I en pressemelding drar selskapet sløret av noe de kaller «GAIA», som de håper skal gi smart-TV-eiere med hacke-bekymringer en dose sårt tiltrengt sinnsro.

Tre sikkerhetslag

GAIA er et sikkerhetssystem designet for selskapets eget operativsystem Tizen, som blant annet benyttes i Samsungs TV-er. Systemet beskrives som en trelags-sikkerhetsløsning.

Samsung

Det ene laget er det Samsung kaller en «virtuell barriere» som skal beskytte sensitiv kjerneinformasjon på TV-en, slik som kredittkortnumre og passord. Dette fungerer ved å bruke et spesialdesignet, virtuelt talltastatur som sørger for at dataene fra dette ikke kommer på avveie.

Kryptering og skadevare-blokkering

Det andre leddet i GAIA-systemet består rett og slett av kryptering av viktig informasjon som overføres mellom TV-en og andre servere. Systemet har også innebygget programvare som snapper opp og blokkerer uautorisert programvare som forsøker å få tilgang til TV-en.

Til sist har Samsung også økt sikkerheten via selve maskinvaren, i form av å oppbevare den offentlige nøkkelen for verifisering av personlig informasjon på en egen fysisk brikke i TV-en. Som et ytterligere sikkerhetstiltak skiver Samsung at de har delt operativsystemet i to deler, hvor dataene i de to rommene sikres separat.

Det er ikke bare sikkerheten som forbedres i TV-ene: Dette er teknologien du finner i de nyeste TV-ene »

(Via Slashgear)

Les også
Ved å hacke en liten TV-dongle blir hele nettverket ditt utsatt
Les også
Samsungs nye toppserie blir rålekker
Les også
Vi har kåret årets beste lyd- og bildeprodukter
Les også
Dette er teknologien du finner i de nyeste TV-ene
Les også
Blindtest: 4K: Blindtest: Hvor lett ser du forskjell på 4K og Full HD?
Les også
Slik skal Samsung bli best på lyd
annonse