Slik skal Samsung hindre hacking av smart-TV-ene

Neste års TV-modellen fra elektronikkgiganten skal bli ekstremt sikre.

Svært mange elektroniske produkter er nå blitt koblet på Internett, noe som innebærer at kampen mot hacking må foregå på stadig flere fronter, ikke minst innen TV-er. Nå skal TV-giganten Samsung ta skikkelig grep for å sikre apparatene sine mot angrep.

I en pressemelding drar selskapet sløret av noe de kaller «GAIA», som de håper skal gi smart-TV-eiere med hacke-bekymringer en dose sårt tiltrengt sinnsro.

Tre sikkerhetslag

GAIA er et sikkerhetssystem designet for selskapets eget operativsystem Tizen, som blant annet benyttes i Samsungs TV-er. Systemet beskrives som en trelags-sikkerhetsløsning.

Med GAIA skal Samsung gjøre TV-ene idiotsikre.

Det ene laget er det Samsung kaller en «virtuell barriere» som skal beskytte sensitiv kjerneinformasjon på TV-en, slik som kredittkortnumre og passord. Dette fungerer ved å bruke et spesialdesignet, virtuelt talltastatur som sørger for at dataene fra dette ikke kommer på avveie.

Kryptering og skadevare-blokkering

Det andre leddet i GAIA-systemet består rett og slett av kryptering av viktig informasjon som overføres mellom TV-en og andre servere. Systemet har også innebygget programvare som snapper opp og blokkerer uautorisert programvare som forsøker å få tilgang til TV-en.

Til sist har Samsung også økt sikkerheten via selve maskinvaren, i form av å oppbevare den offentlige nøkkelen for verifisering av personlig informasjon på en egen fysisk brikke i TV-en. Som et ytterligere sikkerhetstiltak skiver Samsung at de har delt operativsystemet i to deler, hvor dataene i de to rommene sikres separat.

Det er ikke bare sikkerheten som forbedres i TV-ene: Dette er teknologien du finner i de nyeste TV-ene »

(Via Slashgear)

Les også
Ved å hacke en liten TV-dongle blir hele nettverket ditt utsatt
Les også
Samsungs nye toppserie blir rålekker
Les også
Vi har kåret årets beste lyd- og bildeprodukter
Les også
Dette er teknologien du finner i de nyeste TV-ene
Les også
Blindtest: 4K: Blindtest: Hvor lett ser du forskjell på 4K og Full HD?
Les også
Slik skal Samsung bli best på lyd
annonse