Til hovedinnhold

Her er månedens beste iPhone-apper

Vi har funnet frem juvelene du ikke vil gå glipp av.

Hver måned blir over én milliard applikasjoner lastet ned fra Apple App Store, og i dag finnes det over 500 000 applikasjoner å velge imellom. Selv om det er fint med et stort utvalg kan det være vanskelig å finne de virkelige gode applikasjonene.

Vi har pløyd oss gjennom de nyeste applikasjonene i App Store, og plukket ut ti av de mest spennende titlene.

iBooks

E-bok-leser
Gratis
Vi begynner med en ny oppdatering av Apples egne iBooks. Denne applikasjonen har gjort det til en fryd å lese bøker på farten, og har i tillegg et massivt bokbibliotek du kan kjøpe bøker fra. I versjon 1.5 har Apple implementert en egen nattmodus, hvor bakgrunnen blir mørk mens teksten er lys, slik at det skal bli mer behagelig for øynene. I tillegg kan man nå fått et valg for fullskjerm, slik at man slipper menyene, sidenummer og andre ting som kan stjele oppmerksomheten din.

Last ned iBooks

My Xbox LIVE

Spilltjeneste
Gratis
Selv om mobilspill har fått bedre grafikk, kan de fortsatt ikke måle seg med de dedikerte spillkonsollene på TV-en. Nå har Microsoft sluppet en egen Xbox LIVE-applikasjon, slik at du kan holde følge med poengene til deg og vennene dine, samt holde deg oppdatert på nye titler og hendelser i Xbox-universet.

Last ned My Xbox LIVE

Words With Friends

Spill
Gratis med reklame, 21 kroner uten
Denne applikasjonen har blitt en legende på App Store, og er i hard konkurranse med norske Wordfeud om å kapre konkurranselystne ordnerder. I sin nyeste oppdatering lanserer Words With Friends to nye funksjoner, som lar deg for eksempel se hvilke bokstaver som er igjen, og hvor mye ordet ditt er verdt sammenliknet med andre, potensielle ord. Hver gang du vil bruke de nye funksjonene må du imidlertid ut med et par kroner.

Last ned Words with Friends Free
Last ned Words with Friends

Path

Sosialt nettverk
Gratis
Path var favorittappen til en av utviklerne vi snakket med forrige uke, og ikke uten grunn. Applikasjonen slår sammen deler fra Facebook, Instagram og Twitter, og lar deg holde deg oppdatert på nære venner og familie på en ny og lekker måte. Applikasjonen har fått mye skryt fra brukerne sine, og kommer nå i en oppdatert versjon.

Last ned Path

Astrid To-Do

Gjøremåls-app
Gratis
Her er en applikasjon som gjør det både lett og moro å holde orden på gjøremålene dine. Astrid To-DO har allerede 2,5 millioner brukere, og tilbyr et enkelt brukergrensesnitt og oversiktlige menyer. Den gjør det lett å sette opp prosjekter med venner, og har e-post-integrering for å kunne fullføre gjøremål via e-post.

Last ned Astrid To-Do

Minecraft: Pocket Edition

Byggesimulator
49 kroner
Minecraft har blitt et enormt spillfenomen det siste året, og nå har spillet kommet i lommeformat. Mobil-utgaven er en ganske begrenset versjon av PC-utgaven, og inneholder ingen form for overlevelsesmodus eller skumle udyr om natten. Den gir imidlertid brukeren en drøss av ulike materialer å bygge med, og frie tøyler til å skape massive bygninger og landskap. Dermed kan du lage pikselerte verdener, uansett hvor du befinner deg.

Last ned Minecraft: Pocket Edition

Flight Control

Spill
7 kroner
Flight Control har vært et kjempepopulært spill på iPhone-plattformen, og har nå kommet i ny versjon med en rekke nye funksjoner. Den største forandringen er nok muligheten til å spole spillet bakover hvis to fly krasjer. I tillegg kan man nå velge mellom enda flere kart, for litt variasjon i flyleder-hverdagen din.

Last ned Flight Control

Infinity Blade II

Spill
49 kroner
Da forgjengeren ble sluppet på App Store fikk de fleste hakeslepp av den ekstreme grafikken spillet hadde å by på. I Infinity Blade II har alt blitt større, tøffere og bedre, og byr på en grafikk få spill kan måle seg med.

Last ned Infinity Blade II

AirCassette

Musikkavspiller
14 kroner
En applikasjon for de nostalgiske. AirCassette forvandler sangene dine på mobilen til en falsk kasettsamling, så du kan gjenoppleve synthens storhetstid. Du kan lage hele sanglister og dele de med venner, eller bare kose deg på egen hånd med kasetter med påskriblede sang- og artistnavn.

Last ned AirCassette

Singing Santa

Synge-app
Gratis
Siden det snart er jul avslutter vi listen med en juleapplikasjon. Denne applikasjonen gjør hva du enn sier om til en julesang, som du kan dele med venner og bekjente. Nissen danser mens sangen spilles, og du kan kjøpe tilleggspakker med flere sanger og ulike danser. I skrivende stund er appen gratis.

Last ned Singing Santa

Hvis du er ute etter enda flere apps, har vi skrevet om både redaksjonens favorittapplikasjoner til både iPhone og Android-telefoner, samt norske app-utvikleres favoritter:

Følg med på Mobilen.no for en lignende liste for Android-applikasjoner.

annonse