Til hovedinnhold

– Her er beviset for at Samsung ville kopiere oss

Konfidensielle Samsung-dokumenter legges frem i retten.

I patentrettssaken som nå pågår mellom Apple og Samsung, har Apple fått medhold i at Samsung må legge frem et internt dokument hvor Samsung punkt for punkt sammenligner iPhone med sin egen Galaxy S-modell.

Dokumentet er laget av Samsungs produktutviklere i 2010 og viser hvordan Samsung har studert iPhone i detalj, og sammenlignet funksjon for funksjon. Hele dokumentet er på tilsammen 132 sider og gir et inntrykk av at Samsung innså at brukeropplevelsen på iPhone var overlegen deres egen Galaxy S. Dokumentet beskriver i detalj hvilke endringer Samsung bør gjøre for å få brukeropplevelsen opp på iPhone-nivå.

Det sentrale spørsmålet er om dette dokumentet er bevis for at Samsung har forsøkt å kopiere Apple, eller om de bare har evaluert sitt eget produkt i forhold til konkurrenten. Samsung vil hevde at de gjør tilsvarende sammenligninger med alle sine viktigste konkurrenter. Men Samsung innrømmer i dokumentet at brukergrensesnittet ikke var bra nok i forhold til Apples, og forslagene til forbedring var ofte å gjøre det mer likt iPhone.

...men det kan bli for likt

Leser man dokumentet kan man også få inntrykk av at Samsung er klar over at de kan bli beskyldt for å ha kopiert Apple.

Det står for eksempel at man kan få inntrykk av at ikonene er kopiert fra iPhone, og produktutviklerne anbefaler derfor å endre designen på ikonene for å fjerne dette inntrykket.

Apple er Samsungs største kunde

Apple saksøkte Samsung i april 2011, og beskyldte Samsung for å ha krenket Apples patenter. Samsung har på sin side saksøkt Apple tilbake – og begge parter beskylder den andre for brudd på patentrettigheter.

Men til tross for at de to selskapene slåss så busta fyker i rettssalen, og er bitre konkurrenter, er Apple fortsatt Samsungs største kunde. Samsung produserer for eksempel Apples systembrikker, som A5 og A5X som brukes i iPad og iPhone.

Ifølge Bloomberg står Apple for 8,8 prosent av Samsungs omsetning. Apple er også avhengig av en stor produsent som Samsung for å kunne klare å dekke etterspørselen etter sine produkter.

Her kan du se hele dokumentet:

44

(Kilde: Cnet.com og Bloomberg)

annonse