Tek.no

Nyhet

– Sony dropper OLED-teknologien

Avis hevder selskapet skal satse fullt på 4K i stedet, men Sony tilbakeviser.

LG / Flickr
14 Mai 2014 08:24

Av de to nye trendene innen TV-teknologien, OLED og 4K, ser det definitivt ut til at det er 4K som er i ferd med å etablere seg som satsingsområdet blant TV-produsentene, mens OLED-teknologien ennå sliter med å få på plass mer kostnadseffektive produksjonsmetoder.

For et par år siden kunngjorde de to japanske kjempene Sony og Panasonic at de ville starte et samarbeid for å få sving på OLED-produksjonen, men disse planene mislyktes, og i desember ble samarbeidet avsluttet.

85-tommeren X9500 er blant årets 4K-modeller.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Sony forlater OLED helt

I stedet skulle selskapene heller fortsette utviklingen av teknologien hver for seg, men nå ser det ut til at OLED-satsingen legges helt død, i alle fall for ett av selskapene. Den kjente avisen Nikkei Asian Review hevder nemlig at Sony nå har droppet videre utvikling av kommersielle OLED-TV-er.

Oppdatert: Til What Hi-Fi tilbakeviser Sony nå påstandene til Nikkei, og viser til at de vil fortsette å forske på teknologien for forbrukermarkedet.

Årsaken skal være at selskapet rett og slett ikke ser for seg en skarp økning i OLED-etterspørselen på en god stund, og at de sørkoreanske konkurrentene Samsung og LG allerede har sikret seg en dominerende posisjon på dette markedet.

Derimot har Sony en god posisjon på 4K-markedet, og derfor er det på dette området at selskapet nå i stedet vil sette inn støtet. Ifølge Nikkei Asian Review stod Sony for hele 20 prosent av det globale antallet 4K-TV-forsendelser i 2013.

I år skal visstnok mellom 40 og 50 prosent av Sonys totale TV-utvalg består av modeller som har støtte for 4K-oppløsningen, deriblant flere av toppmodellene. Som vi rapporterte om under CES-messen i januar har Sony for øvrig også trappet opp satsingen på 4K-innhold ved å blant annet samarbeide med Google og Netflix.

Har du lyst til å komme i gang med 4K? Dette er utstyret du trenger (Ekstra) »

Les også
Sony og Panasonic hiver seg på OLED-karusellen
Les også
Verdens største TV-produsent dropper plasma
Les også
LG kan produsere OLED på 110 tommer i år
Les også
Dette er alt utstyret du må ha for å se 4K
Les også
4K-TV-er: En av disse seks 4K-TV-ene er best
Les også
I år kommer 4K til å få sitt store gjennombrudd
Les også
OLED vs 4K: OLED eller 4K – hva bør du velge?
Les også
Vi fant Sony sin neste flaggskip-TV
Les også
Sony og Panasonic bryter OLED-samarbeidet
annonse

Les også