Til hovedinnhold

LG kan produsere OLED på 110 tommer i år

De kan også lage 8K-skjermer, men innrømmer at det fortsatt er noen hindringer på veien.

Ole Henrik Johansen / Hardware.no
Ole Henrik Johansen

LG er akkurat nå markedsledende på produksjon av OLED-TV-er, og du kan blant annet kjøpe deg en 55 tommer stor OLED-modell fra selskapet. Men selv om de har fått et forsprang på sine konkurrenter ligger ikke koreanerne på latsiden av den grunn. Allerede i år kan du nemlig få se langt større skjermer.

Selskapet hevder nemlig ifølge ETNews.com at de ikke vil ha noen problemer med å lage større paneler, og allerede i skrivende stund kan de sette i gang å lage større skjermer med OLED-teknologi.

– Vi kan produsere OLED-TV-er på 90 tommer for øyeblikket, forklarer Lim Joo-soo, sjefen for LGs utvikling og produksjon av OLED-paneler.

Over 100 tommer allerede i år

Koreaneren har klokkertro på at LG allerede senere i år vil bryte 100-tommers grensen, og at det vil være realistisk med en 110-tommers OLED-TV i løpet av 2014.

Overfor den koreanske nettsiden bekrefter Joo-soo at LG vil komme med en 77 tommer stor utgave i løpet av året, men at selskapet altså vurderer å legge listen atskillig høyere enn dette.

Samtidig er det ikke bare den fysiske størrelsen på TV-ene som det jobbes med. Selv om 4K bare såvidt har kommet på markedet her på berget, vil LG doble denne oppløsningen. Dermed vil de fremtidige OLED-skjermene fra selskapet kunne gi deg 8K, altså hele 7680 x 4320 punkters oppløsning.

Må få bedre levetid

Men det vil kreves en del forbedringer før større OLED-TV-er med 8K-oppløsning er klare til å gå i «trykken». Blant annet vil lysstyrke bli et tema som må ordnes opp i når det blir så enormt mange punkter på samme areal, og det er ikke alt:

– VI trenger snarest å få laget OLED-materiell som kan ha lenger levetid, forteller også Lim Joo-soo.

Har du hørt om OLED, men vet ikke helt hva teknologien går ut på?
Her kan du lese deg opp på hva teknologien dreier seg om »

(Kilde: ETNews)

annonse