Til hovedinnhold

Google byr på helsprø «Lego-skjerm»

Utviklingsavdelingen er visstnok i full fart med å utvikle et særskilt produktet.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Googles herskare med ulike forskere har mer eller mindre gjort det igjen. Nå skrur de sammen skjermer som kan kobles sammen som Lego-brikker, og det hele skal gi en mulighet til et stort og sømløst bilde, det melder nettstedet The Wall Street Journal.

Prosjektet er enn så lenge ikke bekreftet av Google selv, men informasjonen skal komme fra et knippe kilder som kjenner til prosjektet. Selv om det er kommet ut at det jobbes med et slikt prosjekt er det mange ting som ikke er kjent, blant annet slikt som tekniske spesifikasjoner og lignende.

Løsningen består av en mindre skjerm, som kan kobles til en tilsvarende skjerm, akkurat som Lego-klosser. Det er ingen klare begrensninger på antall klosser som kan kobles sammen, og enorme skjermer kan bygges på denne måten. Ifølge kildene blir det ingen sort kant rundt hvert bilde, slik at vi altså snakker om en sømløs opplevelse.

Flere utfordringer

Det er ingen begrensning på utformingen av hvordan skjermene kobles sammen. Du kan altså lage en veldig høy og smal skjerm, eller kanskje en som er formet som en diger H.

Akkurat denne måten å vise frem data på kan minne en del om konseptet som Intel og DFKI viste frem på CeBIT i fjor. Der hadde de en løsning der flere ulike skjermer kunne kombineres, for ett stort bilde.

Google-konseptet er på ingen måter rett rundt hjørnet. Blant annet skal det være store utfordringer, både rent teknologisk og programvaremessig, med å få til den sømløse opplevelsen. Ifølge kildene skal Google være på utkikk etter flere skjermeksperter som skal hjelpe dem med å løse denne nøtten.

Ikke uventet har Google nektet å kommentere saken, og ei heller har trolige samarbeidspartnere latt seg lokke til å komme med en kommentar.

(Kilde: The Wall Street Journal)

annonse