Til hovedinnhold

Apple åpner for Watch-salg i sju nye land

... men Norge er ikke ett av dem.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Besøker du Apples lille krok på Internett, vil du ganske raskt finne ut at smartklokken Apple Watch ikke er mulig å handle fra Norge. Likevel har butikken insistert på at klokken kommer i løpet av 2015. I dag sendte Apple ut en pressemelding for smartklokken sin, og det første vi så etter var en stor N i oversikten over nye land.

Både N-en og resten av orge glimrer med sitt fravær i pressemeldingen. Apple Watch kommer altså ikke til Norge i denne omgang.

I stedet lanseres klokken i sju andre land, nærmere bestemt; Italia, Mexico, Singapore, Sør-Korea, Spania, Sveits og Taiwan.

Disse nye landene får imidlertid ikke tilgangen helt med det samme. De må vente til den 26. juni før salget starter. En annen interessant endring vi ser i pressemeldingen er at både Apples fysiske butikker og nettbutikker nå skal selge klokken, om enn i noe begrenset utvalg for butikkene med tak over. Det har en stund gått rykter om at leveransesituasjonen nå var god nok til at klokkene ville bli solgt over disk i Apples vanlige butikker.

For tilgjengeligheten varsler Apple at alle unntatt én modell som bestilles fra nettbutikken vil være sendt ut innen to uker. Unntaket er den største versjonen av mellomste modell Apple Watch. Det er kun varianten i svart og med svart lenke dette gjelder.

Dermed må eventuelle Apple Watch-lystne nordmenn enten ta seg en tur ut av landet, eller smøre seg med tålmodighet en stund til.

Foreløpig er anmelderne høyst uenige om hvor god Apple Watch er. Noen elsker den, mens andre har mindre positive ting å si. Les noen av reaksjonene i denne artikkelen.

annonse