Til hovedinnhold

Liten dings gir alle flater «touch»

Og det på en måte som faktisk gjør den brukbar.

Ractiv

Med stor iver utforskes stadig nye innfallsvinkler til berøringsteknologien, noe som ofte avstedkommer spenstige og unike prototyper.

Amerikanske forskere har demonstrert en noe omstendelig løsning som gjør alle faste flater til berøringsflater, og et enda mer eksotisk konsept innebærer å bruke vann som berøringsskjerm.

Nytt og praktisk konsept

Nå har atter andre kreative sjeler presentert et tilsvarende produkt som er langt mer jordnært, anvendelig og relevant. Et selskap som heter Ractiv har nemlig entret scenen med en diskré liten sensor kalt Haptix. Det melder Digital Trends.

Haptix kan enten festes på toppen av PC-skjermen eller plasseres et hvilket som helst annet sted, og gjør at du kan benytte enhver overflate som berøringsskjerm.

Foto: Ractiv

Idéen med produktet er at du skal kunne bruke berøringsfunksjonaliteten på PC-en eller nettbrettet, men uten at du trenger å trykke på selve skjermen, noe som skal spare deg for ekstra bevegelser og bryderi.

Dette betyr at om du for eksempel plasserer Haptix-sensoren på PC-skjermen kan du bruke tastaturet til å utføre både berøringskommandoer ved å bevege hendene vannrett, samt musefunksjoner. Dermed trenger du ikke å flytte hendene rundt mens du arbeider.

3D-sensor

Haptix er utstyrt med en 3D-sensor slik at du kan følge fingrene på skjermen før du trykker. På denne måten skal produktet være like intuitivt, smidig og presist å bruke som selve berøringsskjermen.

Sensoren har tilsynelatende en del likhetstrekk med Leap Motion, men ifølge utviklerne er Haptix basert på «radikalt» nye algoritmer innen sensorprosessering.

For å fullføre finansieringen av produksjonen har Ractiv nylig lansert prosjektet på Kickstarter. Målet er på 100 000 dollar, hvorav halvparten allerede er samlet inn med 27 dager igjen.

65 dollar, litt under 400 kroner, må doneres for å sikre seg et eksemplar. Planen er å begynne å sende den ut innen februar neste år. Se for øvrig demonstrasjonsvideo under.

I mellomtiden får Leap Motion nye bruksområder:
Nå kan du skrive på PC-en i løse luften »

(Kilder: Ractic, via Digital Trends, Kickstarter)

annonse